Kurskatalog/Boka kurs

I kurskatalogen StudyAlong hittar du tid, plats och kostnad för alla kulturskolans kurser. Här kan du söka efter kurser utifrån ämnen, åldrar och veckodagar. Du bokar en plats på de kurser du vill gå och platsen är din direkt. På den här sidan hittar du allt du behöver veta om kurskatalogen StudyAlong och hur du bokar en kurs.

Aktuell info

Höstens kurser börjar att släppas i kurskatalogen från den 10 juni. Sommarens lovkurser ligger i kurskatalogen.

Boka kurs i kurskatalogen

Använd helst webbläsaren Chrome när du öppnar kurskatalogen.

För att kunna boka en plats i kurskatalogen måste du först ha skapat ett konto.

Hur du skapar ett konto i StudyAlong

Observera att det kan bli fler lediga platser i kurskatalogen även efter att en termin har börjat. Vi rekommenderar därför att man söker i kurskatalogen vid flera tillfällen om det inte finns någon ledig plats när du söker första gången. Du kan också göra en intresseanmälan till de kurser som du är intresserad av.

Intresseanmälan för fullbokade kurser

Det är viktigt att du får ett bekräftelsemejl när du har bokat en kurs, det är din bekräftelse på att platsen är din. Ibland kan dessa hamna i skräpposten. Det gäller även övriga mejl från kulturskolans bokningssystem StudyAlong.

Mer information om hur du bokar en kurs

Observera att terminskurserna inte har någon undervisning under kommunens studiedagar och skollov. Då kan det däremot finnas kortkurser och lovkurser att gå istället.

Studiedagar och lov

Ändra språk i kurskatalogen

Vill du ändra språk i StudyAlong så finns funktionen Google translate längst ner på sidan i StudyAlong.

Intresseanmälan för fullbokade kurser

När en kurs är fullbokad i kurskatalogen kan du göra en intresseanmälan till kursen för att bli kontaktad om en plats blir ledig. Observera att detta inte är en köplats. Intresseanmälan gäller endast för den just nu pågående terminen i kurskatalogen.

Så här gör du en intresseanmälan

Vilka ämnen har vi?

I kurskatalogen kan du se alla ämnen som vi har och välja att filtrera resultaten utifrån ämne under rubriken "Inriktning".

Du kan läsa om kulturskolans alla ämnen på sidan "Kulturskolans ämnen".

Kulturskolans ämnen

Film om kulturskolan

I den här filmen kan du också få veta mer om vilka kurser vi har på kulturskolan och se hur det ser ut i kulturskolans lokaler.

Syntolkning

I filmen ser vi klipp från kulturskolans lokaler och elever och lärare som spelar instrument, teater, dansar, sjunger och skapar med bild och form. En elev berättar om vad kulturskolan är för plats och vad den betyder för henne.

English subtitles

Watch the film with English subtitles Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vem får boka en kurs på kulturskolan?

Barn och ungdomar upp till 21 år som är folkbokförda i Sigtuna kommun eller har en vårdnadshavare som är folkbokförd i Sigtuna kommun kan boka kulturskolans kurser. Platserna kan bokas av vårdnadshavare. Man får vara med i kulturskolans verksamhet till och med det året man fyller 21 år. Undantaget är gruppen "Superstars" för unga vuxna med funktionsvariation.

Barn och ungdomar som själva eller vars vårdnadshavare inte är folkbokförda i Sigtuna kommun kan vi ta emot i mån av plats och till dubbel avgift.

Hur du skapar ett konto i StudyAlong

För att kunna köpa en kurs i kurskatalogen behöver du skapa ett konto för vårdnadshavaren/fakturamottagaren och ett konto för eleven. Det går även att skapa konton för flera vårdnadshavare för samma elev.

Detaljerade instruktioner om hur du skapar konto i StudyAlong

Observera att myndiga elever som vill ta emot fakturan själva behöver både ha ett konto som vårdnadshavare/fakturamottagare (för fakturan) och ett elevkonto (kopplat till kursen). Elever som sedan tidigare finns registrerade i StudyAlong med en vårdnadshavare men som nu har blivit myndiga och vill ta emot fakturan själva behöver kontakta kulturskolan för att få hjälp med att skapa sitt nya konto som fakturamottagare.

Om du som vårdnadshavare eller elev redan har ett konto i StudyAlong för en annan kommun behöver du kontakta kulturskolan för att få hjälp med att flytta kontot.

Logga in på StudyAlong

När både vårdnadshavaren/fakturamottagaren och eleven har ett konto kan du kan logga in på dina sidor i StudyAlong och boka en kurs för eleven.

Hur du bokar en kurs

För att kunna köpa en kurs i kurskatalogen behöver du först ha skapat ett konto (se informationen ovan). Sök sedan fram en ledig kursplats i kurskatalogen. Lägg kursen i kundvagnen, gå vidare och slutför köpet.

Mer detaljerade instruktioner om hur du köper en kursplats i StudyAlong

Det är viktigt att du får ett bekräftelsemejl när du har bokat en kurs, det är din bekräftelse på att platsen är din. Ibland kan dessa hamna i skräpposten. Det gäller även övriga mejl från kulturskolans bokningssystem StudyAlong.

Höstterminens fakturor skickar vi som regel ut i månadsskiftet september/oktober och vårterminens fakturor i månadsskiftet februari/mars. Senare bokningar under terminens gång faktureras i slutet av varje månad.

Regler och avgifter

Kurser med privata aktörer

I kurskatalogen kan du även hitta kurser som arrangeras av privata aktörer genom samarbete med kulturskolan. De privata aktörer som får möjlighet att erbjuda sin undervisning som en del av kulturskolans utbud har granskats och ingått avtal med Sigtuna kommun. Upplägget syftar till att kunna utöka och komplettera kulturskolans utbud av kurser med större valfrihet.

Barn och unga som vill boka en kurs som erbjuds av en privat aktör bokar plats på den kursen på samma sätt som du bokar plats till alla kulturskolans kurser, genom kurskatalogen StudyAlong. Kursavgiften är samma för kurser inom samma ämnesområden, oavsett vilken aktör som erbjuder kursen.

Under informationen om respektive kurs i kurskatalogen kan du se vilken aktör som arrangerar kursen under rubriken "Enhet". Vill du välja att bara se kurser med en särskild aktör i kurskatalogen så kan du filtrera resultaten under valet "Utförare".

Kontakta kulturskolan om du har några frågor gällande de privata aktörernas kurser.

Om du vill läsa mer om hur upplägget med de privata aktörerna fungerar kan du göra det på sidan "Kulturcheck".

Kulturcheck

Vad du kan använda ditt konto i StudyAlong till

StudyAlong används inte bara för att boka kurser utan också för exempelvis kommunikation mellan lärare, elever och vårdnadshavare.

Som vårdnadshavare kommer du att kunna använda StudyAlong för att

  • boka kurser i kulturskolans kurskatalog
  • se information om bokade kurser, platser och lärare
  • bekräfta och betala erbjudande om fortsatt undervisning
  • följa ditt barns undervisning via digitala klassrum (iRum)
  • kommunicera med ditt barns lärare via det digitala klassrummet
  • avsluta kursdeltagandet.

Som elev kommer du att kunna använda StudyAlong för att

  • kommunicera med din lärare och andra kurskamrater via digitala klassrum (iRum)
  • ha tillgång till filmer, länkar, noter, bilder och annan bra information.

Behöver du hjälp?

Har du problem med att skapa ett konto, boka en kurs eller har andra frågor om kulturskolan eller kurskatalogen? Kontakta kulturskolan eller Sigtuna kommuns kontaktcenter.

Kulturskolan

Skicka e-post till kulturskolan@sigtuna.se

Ring 08-597 831 36

Kontaktcenter

Skicka e-post till kontaktcenter@sigtuna.se

Ring 08-591 260 00

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.