Kurskatalog/Boka kurs

I kurskatalogen StudyAlong hittar du tid, plats och kostnad för alla våra kurser. Här kan du söka kurs efter barnets ålder, olika ämnen, veckodag och plats för lektionen. Du köper en plats, och den är din direkt.

Kurskatalogen

Använd helst webbläsaren Chrome eller Safari för kurskatalogen. Observera att det kan bli fler lediga platser i kurskatalogen även efter att terminen har börjat. Vi rekommenderar därför att man söker i kurskatalogen vid flera tillfällen.

Viktigt att du får bekräftelsemail när du bokar en kurs. Ibland kan dessa hamna i skräpposten- så kolla den! Det gäller även övriga mail från Kulturskolans bokningssystem StudyAlong.

OBS! Terminskurser har ingen undervisning under kommunens studiedagar och lov. Studiedagar 26-27/9 och höstlov vecka 44.

Vill man ändra språk så finns google translate längst ner på sidan i StudyAlong.

Externa aktörer – pilotprojekt med kulturcheck

Sigtuna kommun lanserade under hösten 2021 ett pilotprojekt med kulturcheck för att öka kulturutbudet för barn och unga. Kommunen har nu slutit avtal med externa aktörer vars kurser går att finna i kurskatalogen.

Under "Enhet" på kursen i kurskatalogen så ser man vilken aktör det är, t ex om det är Sigtuna Kulturskola eller en annan utförare. Vill man bara se en speciell aktör i kurskatalogen så kan man sortera på "Skola".

Har man frågor angående kulturchecken eller deras kurser så kontakta kontaktcenter@sigtuna.se med ämnet "Kulturcheckar"

Vilka ämnen har vi?

Du kan läsa mer om Sigtuna Kulturskolas alla ämnen under rubriken Kulturskolans ämnen.

Vem får köpa en kurs på Kulturskolan?

Vårdnadshavare som har barn – och ungdomar upp till 21 år som är folkbokförda i Sigtuna kommun, eller som har en vårdnadshavare folkbokförd i Sigtuna kommun. Man får vara med i Kulturskolans verksamhet till och med det året man fyller 21 år. Undantaget är gruppen "Superstars" för unga vuxna med funktionsvariation.

De barn/ungdomar som är folkbokförda i annan kommun kan vi ta emot i mån av plats och till dubbel avgift.

Hur man bokar/köper en kurs

Sök fram ledig kursplats i kurskatalogen. Lägg kursen i kundvagn, gå vidare och slutför köpet.

Höstterminens fakturor planeras att skickas ut i månadsskiftet september/oktober och vårterminens fakturor planeras skickas ut i månadsskiftet februari/mars. Senare bokningar under terminen faktureras i slutet av varje månad.

OBS! Viktigt att du får bekräftelsemejl, ibland kommer dessa till skräpposten - så kolla den. Det gäller även övriga mejl från Kulturskolans bokningssystemen StudyAlong.

Regler och avgifter

Hur man skapar ett konto på StudyAlong

För att kunna köpa en kurs i kurskatalogen behöver du skapa ett konto för vårdnadshavare/räkningsmottagaren samt ett för barnet/eleven. Det går även att skapa konto för fler vårdnadshavare för samma barn.

Observera att myndiga elever behöver ha ett barn/elevkonto. Elev som idag redan finns registrerade i StudyAlong med vårdnadshavare, men som nu har blivit myndig och vill ta fakturan själv i fortsättningen, behöver kontakta Kulturskolan för att få hjälp med att skapa sitt nya vuxenkonto.

Om en vårdnadshavare/elev redan har ett konto hos StudyAlong i en annan kommun så behöver man kontakta kulturskolan för att få hjälp med att flytta kontot.

Logga in på StudyAlong

Du som vårdnadshavare och elev på Sigtuna Kulturskola kan logga in på era sidor på StudyAlong här: www.studyalong.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Intresseanmälan

När en kurs är fullbokad i kurskatalogen så går det att göra en intresseanmälan till kursen. Observera att detta inte är en köplats. Intresseanmälan gäller endast för innevarande termin i kurskatalogen.

När du har ett konto i StudyAlong

Som vårdnadshavare kommer du att:

  1. Kunna boka kurser i kulturskolans kurskatalog.
  2. Se information om bokade kurser, platser och lärare.
  3. Kunna bekräfta och betala erbjudande om fortsatt undervisning.
  4. Kunna följa ditt barns undervisning via digitala klassrum (iRum)
  5. Kommunicera med ditt barns lärare via det digitala klassrummet.
  6. Kunna avsluta kursdeltagandet.

Som elev kommer du att:

  1. Kommunicera med din lärare och kamrater via digitala klassrum (iRum).
  2. Ha tillgång till filmer, länkar, noter, bilder och annan bra information.

Behöver du hjälp?

Har du problem med att registrera dig kontaktar du Kulturskolan eller Sigtuna kommuns Kontaktcenter.

Kulturskolan

Kulturskolan@sigtuna.se

08-597 831 36

Kontaktcenter

kontaktcenter@sigtuna.se

08-591 260 00

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.