Informationskväll om Extravuxen

Har du möjlighet att ge en ungdom tid, stöd och ibland en trygg plats att bo på? Vi söker personer som kan ta sig an uppdrag som en extra vuxen i tillvaron.

Ibland behöver ungdomar en vuxen utanför det egna nätverket, som en trygghet i vardagen att träffa regelbundet och få vägledning av.

Som extravuxen gör du och ungdomen något meningsfullt tillsammans en eller ett par dagar i veckan. Det kan handla om att träffas och göra aktiviteter tillsammans, samtala och förbereda ungdomen på kommande vuxenliv. Ungdomen har också möjlighet att sova över hos dig ett par nätter per månad.

En extravuxen jobbar på uppdrag av kommunen. Insatsen extravuxen är framtagen av barnrättsorganisationen Maskrosbarn, som vi samarbetar med.

Välkommen på informationskväll

Den 4 oktober är du välkommen till oss när vi berättar mera. Vi föreläser tillsammans med Maskrosbarn om hur barn som lever i utsatthet upplever sin situation och hur du som vuxen kan göra skillnad i deras liv.

Vi bjuder självklart på fika!

Anmäl dig till kontaktcenter@sigtuna.se med för- och efternamn. Anmälan är inte bindande, men vi vill gärna veta hur många vi blir.

Så här fungerar det att vara extravuxen.

Flicka i lila tröja sover i en soffa. En svartvit katt ligger bredvid.