Aktiviteter under året

Här kan ni läsa om de olika aktiviteterna som vi har här på Odensala förskola.

Födelsedagar

Vi uppmärksammar varje barns födelsedag på olika sätt, till exempel genom att sjunga, eller att barnet väljer en lek. Ni som vårdnadshavare behöver inte bjuda på något. Inbjudningar till kalas sker utanför förskolans lokaler.

Ljusmanifestation

I samband med FN-dagen fokuserar vi extra mycket på barnkonventionen och barns rättigheter. Barnen får tillverka glaslyktor tillsammans som de sedan ställer ut och tänder. I samband med detta möts alla barnen och har en gemensam sångstund.

Lucia

På luciamorgon kommer skolans elever i åk 6 ner och sjunger för alla barn på förskolan. Under eftermiddagen har vi två firanden, ett för de yngre och ett för de äldre där ni vårdandshavare bjuds in som åskådare. Vi avslutar dagen med gemensam fikastund där alla tar med sin egen picknickkorg.

Världsboksdagen

I samband med världsboksdagen har vi under en vecka extra fokus på läsning och böcker. Alla barn får ta med sin favoritbok till förskolan och vi läser dessa tillsammans med barnen. Vi har också haft extra aktiviteter som teater vissa år.

Förskolans dag

I maj uppmärksammar pedagoger och barn tillsammans genom olika stationer med aktiviteter. Alla barn får fritt gå runt och testa olika saker och leka tillsammans.

Sommarfest

Som avslutning av läsåret har vi en sommarfest i juni tillsammans med föräldrar och syskon. Barnen uppträder med sång och vi avslutar med gemensam picknick i det gröna.

Drop-in frukost

Under läsåret brukar vi bjuda in till gemensam frukost där ni som vårdnadshavare får äta tillsammans med ert/era barn.

Barn julbakar. Fotograf: Mostphotos

Fotograf: Mostphotos

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.