Praktisk information

Här har vi skrivit ner lite information som kan vara bra för dig som vårdnadshavare att veta om.

Kläder efter väder

På Norrbacka förskola är vi ute i princip varje dag, då det är mycket viktigt för barnens välmående och utveckling att få vistas utomhus.

Dessa kläder bör barnet ha på förskolan:

  • Regnkläder och regnskor. Galonbyxor, galonjacka och gummistövlar.
  • Skalkläder. Mer vindtäta kläder som barnen kan ha när det börjar bli kallt på hösten och tidigt på våren.
  • Vinterkläder och vinterskor. Till exempel overall eller jacka och fodrade täckbyxor, vantar, mössa, halsduk, underställ (långkalsonger och en varm tröja) och sockor.
  • Extrakläder. Om barnet blir blöt, får färg, sand eller mat på kläderna behövs extrakläder. Till exempel två par byxor, två stycken tröjor, tre par underkläder och tre par strumpor.

Det är viktigt att skriva namn i alla kläder. Det finns ofta en namnlapp i alla barnkläder. Det går också bra att skriva efternamn eller initialer.

Om ditt barn har blöjor behöver du som vårdnadshavare ta med detta till förskolan. Det ska vara namn på påsen så vi vet vems det är. Vi kommer informera dig med en lapp på barnets plats när blöjorna börjar ta slut.

De yngre barnen sover inne och det är viktigt att du som vårdnadshavare ser till att de har en kudde, en filt och en nalle eller en snutte om barnet behöver det vid vila.

Sjukdom

Om ditt barn är sjukt innan det kommer till förskolan ska du höra av dig så fort du kan. Vi vill veta senast klockan 08.00 om ditt barn kommer eller inte.

Blir ditt barn sjukt på förskolan kommer pedagogerna ringa dig och be dig hämta ditt barn. Barnet ska orka vara med på våra aktiviteter såväl innomhus som ute.

Får barnet feber ska det vara hemma en hel feberfri dag innan de kommer tillbaka till förskolan.

Vid magsjuka ska barnet vara hemma 48 timmar efter senaste symptom. Detta är en rekomendation från folkhälsomyndigheten.

När ditt barn blivit friskt igen hör du av dig dagen innan genom att regristera det på Tempus, ringa, smsa eller mejla oss.

Hämtning och lämning

När ditt barn kommer till oss registrerar vi det på vår app Tempus, när du hämtar registrerar vi detta också. I denna app kan du som vårdnadshavare anmäla om ditt barn är hemma eller ledigt.

Om du av någon anledning skulle bli sen vill vi att du hör av dig så fort som möjligt så vi är medvetna om vart barnet befinner sig och när ni kan tänkas komma.

På förskolans område får endast behöriga vara. Detta inkluderarar personal, barn samt vårdnadshavare. Detta betyder att om någon annan än vårdnadshavarna ska hämta barnet behöver vi få medelande om det. Har förskolan inte fått något sådant medelande lämnar vi inte ifrån oss barnet. Du kan medela oss genom Tempus, ringa oss eller smsa namnet på personen som ska hämta, vi på förskolan kan komma att be om legitimation för att bekräfta namnet. Äldre syskon får hämta om pedagogerna träffat dem förr och de är över 12 år.

Planeringsdagar

Fyra dagar per läsår har all personal i förskolan kompetensutveckling och då är förskolan stängd. Du kommer få information om datum genom Tempus. Om du som vårdnadshavare har behov av omsorg på grund av studier eller arbete måste du meddela förskolan senast två veckor innan planeringsdagen.

Våra planeringsdagar är till för att utöka våra pedagogers kunskaper i olika områden. Vår personal får föreläsningar och diskussionstillfälle för att vidga varandras kunnande och för att skapa skickliga pedagoger som vårdnadshavarna kan känna sig trygga med.

Försäkring

När ditt barn blir inskrivet hos oss blir ditt barn försäkrat på vägen till förskolan, på förskolan och på vägen hem från förskolan.

Om ditt barn skadat sig är det ditt ansvar som vårdnadshavare att medela försäkringsbolaget.

Gör skadeanmälan och läs mer om försäkringen Öppnas i nytt fönster.

Tysnadsplikt

Förskolan har tysnadsplikt. Detta betyder att vi inte får ge ut information till utomstående om enskilda barns förhållanden. All personal, praktikanter och elever informeras om detta och får skriva på en försäkran om tysnadsplikt.

Som vårdnadshavare innebär detta att pedagogerna inte kan ge dig information om något annat barn än ditt eget. Detta gäller på och utanför förskolan.

Anmälningsplikt

Förskolan har anmälningsplikt. Det innebär att personalen är skyldig att kontakta sociala myndigheter om de känner oro för ett barn eller misstänker att ett barn far illa.

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.