Nyheter

Sigtuna Museum & Art

 • 24 juni 2024
  Allmänt

  Nu är alla ruinerna klara

  Renoveringen av S:t Lars kyrkoruin är färdig. Det innebär att vi nu har säkrat alla Sigtuna stads tre kyrkoruiner och vårdat det kulturarv som de utgör. Förhoppningsvis behöver vi inte utföra några nya åtgärder på flera decennier.

 • 10 april 2024
  Allmänt

  Snart blommar ruinen – med 36 000 vårstjärnor som synliggör hela S:t Lars kyrka

  I höstas hjälpte lågstadieelever från skolor i Märsta, Valsta och Sigtuna till att plantera 36 000 blomsterlökar vid S:t Lars kyrkoruin. Nu börjar de blå vårstjärnorna slå ut i formen av den ursprungliga kyrkans väggar. På så sätt blir den medeltida kyrkan som var en av de största i Sigtuna synlig på nytt.

 • 04 april 2024
  Allmänt

  ”Vi vill skylta med vår anrika historia”

  Att Sigtuna stad är Sveriges första stad och har en lång och intressant historia kanske en hel del vet. Och att staden har ruiner från några av landets äldsta kyrkor välbevarade. Men det finns många fler platser i Sigtuna kommun med spännande anor. Nu finns nya informativa skyltar uppsatta på 20-tal av dessa platser runt om i Valsta, Märsta och Sigtuna.

 • 13 mars 2024
  Allmänt

  Nya lock till Sigtunas gatubrunnar!

  I samband med Stora gatans renovering kommer fjorton gatubrunnar att få nya lock med bland annat Olof Skötkonungs Sigtunamynt som förlaga.

Filter