Aktiviteter under året

På S:t Pers skola har vi många aktiviteter som vi värnar om. Aktiviteterna ger stabilitet och löper som en röd tråd under skolåret. Elever och personal deltar aktivt i de olika aktiviteterna, här är några av skolårets återkommande aktiviteter.

Skoljoggen

Både personal och elever från förskoleklass upp till årskurs 6 deltar på aktiviteten och springer eller går utifrån sin förmåga. Skoljoggen arrangeras i Hällsbo uppe vid spåret.

FN-dagen

Hela skolan arbetar med barnkonventionen under en vecka. Vi avslutar temaveckan med en gemensam samling uppe i skolans aula. Under samlingen lyfter vi barnens rättigheter i samhället samt sjunger några sånger tillsammans.

Luciafirande

Luciamorgon firar vi i skolans aula. Det är årskurs 3 som står för skolans luciatåg, detta är ett mycket uppskattat inslag i decembermörkret.

Adventssamling

Sista fredagen före första advent firar vi in advent med gemensam sång och uppträdande, där vi lär oss om de olika traditionerna runt advent. Adventssamlingen sker i Mariakyrkan.

Julavslutning

Vår julavslutning hålls i skolans aula, där årskurs 2 står för skolans tomtetåg.

Påsksamling

Inför påsklovet har vi en gemensam samling i aulan där vi sjunger olika sånger om påsken och våren.

Brännbollsmatch

Sista skolveckan innan sommarlovet möts alltid årskurs 6 och samtlig personal i en brännbollsmatch, traditionsenligt brukar personalen vinna över eleverna. Övriga elever är åskådare och hejar på.

Sommaravslutning

Vår sommaravslutning hålls utomhus vid skolans scen. Varje årskurs framför ett sångbidrag. Under avslutningen delas även stipendium ut för elever i årskurs 6. Efter vår gemensamma avslutning är det enligt tradition tårtkalas, där vårdnadshavare bidrar med tårtor.

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.