Välkommen till Ymers förskola

Jag heter Annica Norén och är rektor på Ymers förskola.

Reggio Emilia-filosofin är en del av vår grundidé där vi har fascinerats av Malaguzzis starka tilltro till ständig förändring, rörelse och strävan efter att hela tiden leta efter fler perspektiv att uppleva samtiden och barnens olika processer. Barn måste få möjligheten att bli stärkta i sin förmåga att bibehålla sin naturliga drivkraft att utforska världen – att få möjligheten att möta material och sanningar på olika sätt.

Vi strävar efter att försöka förstå det som finns bortanför det man ser. Till vår hjälp har vi bland annat våra värdeord. Mod, tillåtande och normkreativitet ger pedagogen utmaningen i att inte ”veta vad man ser” utan förstå att vi människor till stor del ”ser det vi vill se” och därigenom förstärker de rådande normsystemen. Alla pedagoger arbetar med dessa värden i möte med olika reflektioner, för att kunna förstå fler perspektiv av olika skeenden. Pedagoger från hela enheten möts i olika tvärgrupper där vi skapar en gemensam grund för vår verksamhetsidé.

På Ymer förskola är de pedagogiska miljöerna i ständig förändring och utvecklas utifrån barnens tankar, nyfikenhet och frågor. Vi strävar efter att ha en miljö som inbegriper kontraster, material på tillfälligt besök, variation, möjlighet att utforska flera sinnen, material som man inte känner igen där vi hela tiden försöker koppla ihop den digitala, fysiska och fantasins verklighet.

Varmt välkomna att kontakta mig med era frågor och funderingar!

Rektor Annica Norén

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.