En dag på förskolan

På Tils förskola försöker vi väga samman våra dagar på ett balanserat sett där vi växlar mellan planerade aktiviteter, lek, utevistelse och vila.

En dag på förskolan

Varje dag ger vi barnen möjlighet till både planerade och spontana aktiviteter, såväl inomhus som utomhus. Leken har en stor plats i vår verksamhet och är en viktig lärsituation.

Någon gång under dagen samlas barnen i mindre grupper eller alla tillsammans på respektive avdelning. Det skapar trygghet, gemenskap och det är där vi kan fördjupa vårt lärande tillsammans.

När vi är på väg ut får barnen själva försöka klä på sig. Det är ett tillfälle för att träna eget ansvar, hjälpa varandra och kommunicera.

För de som äter frukost serveras den i respektive matsal på yngre och äldresidan. Frukosten serveras klockan 7.30. Förskolan yngsta barn börjar äta vid 10.30. Förskolans äldre barn äter vid cirka 11.00. Mellanmål serveras under eftermiddagen med början vid 13.30. Barnen får frukt under förmiddagen och eftermiddagen.

Beroende på barnens ålder och behov ser vilan olika ut på våra avdelningar. Det kan vara att sova, lyssna på saga, massage och en lugn stund tillsammans.

När du hämtar ditt barn vill vi gärna att ni kommer in på förskolan och tar er tid till en dialog med personalen om hur barnets dag har varit. Detta är också ett bra tillfälle att uppdatera sig.

Barnhänder som målar. Fotograf: Mostphotos

Fotograf: Mostphotos

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.