Introduktion

På Lyans förskola har vi föräldraaktiv introduktion när ditt barn börjar hos oss. Här kan du läsa om vad detta innebär.

Ett barn och två vuxna målar blommor med asfaltskritor. Fotograf: Mostphotos

Fotograf: Mostphotos

Föräldraaktiv introduktion

Föräldraaktiv introduktion innebär att du deltar i förskolans aktiviteter och rutiner tillsammans med ditt barn under de första dagarna. Detta skapar trygghet för både dig och barnet genom att ni får tid att lära känna pedagogerna, barnets nya kamrater, förskolans mål och rutinerna på förskolan.

Vi vill skapa en god kommunikation med dig som vårdnadshavare för att kunna se till att ditt barn får en värdefull och givande förskoletid. Genom det hoppas vi inspirera dig att vara aktiv i ditt barns förskolegång och i verksamheten där ditt barn vistas.

Varje introduktion är olika för varje barn. Det leder till att antalet dagar för introduktion är olika från barn till barn.

Introduktionsperioden kan vara upp till tio dagar. Avgiften börjar betalas från och med första introduktionsdagen.

Introduktions tider

Innan ni kommer till förskolan blir ni uppringda av en pedagog som kommer vara på ert barns blivande avdelning för att bekräfta vilken dag och tid ni ska börja.

Anmäl innan om ert barn har en matallergi via vårt formulär Öppnas i nytt fönster. så förskolan kan se till att det finns mat till ert barn.

Första veckan stannar du med ditt barn och är på förskolan mellan klockan 09.00 och klockan 14.00.

När ditt barn har haft sin första vecka hos oss går barnet under sin andra vecka mellan klockan 09:00-14:00. Denna vecka är du som vårdnadshavare inte med på förskolan. Detta är för att skapa trygghet för barnet och det ska veta att du kommer och hämtar. Vid vecka tre kan barnet börja gå sina vanliga tider.

Om ditt barn behöver sova på förskolan görs en nattintroduktion med den tillhörande nattpersonalen.

Dina uppgifter som vårdnadshavare under introduktionen

Under introduktionen kommer du som vårdnadshavare hjälpa ditt barn vid rutiner som på-och-av klädning, mat, blöjbyten och vilan. Detta visar oss på förskolan hur just ditt barn fungerar. Endast en vårdnadshavare deltar i introduktionen för att hålla nere antalet personer på förskolan.

Som vårdnadshavare ska du se till att det finns blöjor till ditt barn på förskolan.

Förskolans rutiner under introduktionen

Under de första dagarna på förskolan presenteras du och ditt barn till förskolans rutiner och verksamheten. Detta är för att skapa en känsla av trygghet och förståelse för dig och ditt barn. Den pedagogen som hjälper till vid introduktionen kommer finnas nära barnet och kommer söka kontakt med barnet på barnets villkor. Vi tar mycket stor hänsyn till att alla barn är olika och anpassar introduktionen efter varje enskilt barn.

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.