En dag på förskolan

Vi väver samman våra dagar på förskolan på ett balanserat sätt, där vi växlar mellan planerade aktiviteter och spontana undervisningstillfällen, lek och vila.

Första mötet

Förskolan öppnar klockan 06.30 och vi tar då emot barnen på avdelning Grenen.

Vi startar dagen med att erbjuda olika lugna aktiviteter så som att rita, lägga pussel eller läsa saga. En lugn och mjuk start på morgonen med ett gott välkomnande skapar trygghet och arbetsro för resten av dagen.

Inne och ute

Varje dag erbjuder vi barnen möjlighet till både planerade och mer spontanta aktiviteter och undervisningstillfällen, såväl inomhus som utomhus. Leken har en central plats i vår utbildning och är en viktig lärsituation. Barnen delas in i mindre arbetsgrupper, vid flera tillfällen under dagen/i veckan. Detta för att skapa trygghet, gemenskap och arbetsro, liksom bättre förutsättningar för att fördjupa barnens lärande tillsammmans.

Måltider

Frukost serveras i vår matsal klockan 07.30.

Lunch äter vi i tre olika matlag. Första matlaget äter klockan 10.30, det andra klockan 11.00 och det tredje matlaget äter klockan 11.30.

Mellanmålet serveras från cirka klockan 14.00.

Barnen erbjuds också frukt under för- och eftermiddagen.

Omsorg och vila

Beroende på barnets ålder och behov ser våra vilosituationer olika ut på de respektive avdelningarna. De yngre barnen vilar inomhus på madrass, medan de äldre barnen lyssnar på en saga, har avslappningsövningar och liknande.

I slutet av dagen

Efter att barnen och pedagogerna sorterat upp och ställt iordning på sin avdelning, så samlas vi igen på avdelning Grenen för att avsluta dagen där. Detta sker cirka klockan 16.00-16.30. Vi rundar av dagen med lite frukt och lugna aktiviteter.

Hämtning

När barnen hämtas får vårdnadshavarna information från dagens aktiviteter. Vi strävar efter att varje dag få till ett bra avslut, så att barnen ser fram emot en ny dag på förskolan.

Barnhänder som målar. Fotograf: Mostphotos

Fotograf: Mostphotos

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.