Aktiviteter under året

Här kan du läsa mer om de aktiviteter vi har under året.

Födelsedagar

Vi uppmärksammar varje barns födelsedag genom att sjunga för barnet på samlingen, de får ta emot ett gratulationskort, och vi gör iordning en fruktsallad. Inbjudningar till kalas sker utanför förskolans lokaler.

Aktiviteter på höstterminen

FN-dagen

I månadsskiftet oktober-november uppmärksammar vi FN-dagen, och firar Alla Barns Rätt. Alla vårdnadshavare bjuds in till gemensam workshop och knytkalas.

Lucia

Vi uppmärksammar denna dag tillsammans med barnen. Alla barn som vill får ta på sig Luciakläder. Barnen har bakat inför denna dag, och barnen får under denna dag lussa för varandra.

Aktiviteter under vårterminen

Skräpplockarvecka

I februari/mars engagerar sig förskolan i Skräpplockarveckan, där vi tillsammans ger oss ut i närmiljön och plockar upp skräp som vi sedan källsorterar.

Förskolans dag

I maj uppmärksammar vi denna dag med Bamseloppet, och drop-in för vårdnadshavare, där vi håller knytkalas, workshops och presenterar läsårets olika projektarbeten.

Övergång till förskoleklass

De barn som ska gå över till förskoleklass uppmärksammas på sin avdelning med en avslutningsfest vid slutet av läsåret - dit vårdnadshavare är välkomna att delta. Barnens lärande under läsåret lyfts fram och presenteras, och varje barn får en ros.

Midsommar

Under midsommarveckan firar vi gemensamt på förskolan med dans runt midsommarstång, femkamp, sommarbuffé ute på gården och glass med jordgubbar.

Barn julbakar. Fotograf: Mostphotos

Fotograf: Mostphotos

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.