Våra inriktningar

Hos oss kan du välja mellan inriktningarna Naturklass och Kulturklass eller gå vanlig klass utan inriktning. Att gå en klass med inriktning innebär att du en eftermiddag i veckan fördjupar dig i respektive inriktning.

Om du går årskurs 6 och ska välja skola, går du in på skolvalet och väljer Ekillaskolan. I mars får vi veta vilka elever som ska gå på Ekillaskolan. Då skickar vi ut ett brev med en blankett. Där kryssar man i om man vill gå i vanlig klass, Naturklass eller Kulturklass och skickar tillbaka blanketten i bifogat svarskuvert.

Om ni har frågor går det bra att kontakta biträdande rektor Ylva Florin, ylva.florin@sigtuna.se.

Naturklass

På Ekillaskolan har du möjlighet att välja till Naturklass – ett unikt samarbete mellan Ekillaskolan och Naturskolan, där du utöver dina vanliga lektioner under skoltid fördjupar dig i friluftsliv, naturkunskap, forskning och matematik. Ni går tillsammans i en klass och kommer att vara en eftermiddag i veckan ute på Naturskolan.

Hösten och vintern kommer handla mycket om friluftsliv, som ni blir experter på. Olika väder och miljöer kommer att utmana er, vi kommer träna på det tillsammans. Hur överlever man i naturen om man måste? Vilka kläder klarar regn, hur klarar man sig i kyla? Hur gör man om man skadat sig? Hur hittar man mat? Hur gör man eld? Det blir matlagning på stormkök och öppen eld och andra tekniker för att klara sig i naturen. Naturklassens undervisning handlar också om hur vi ska ta hand om vår planet på ett hållbart sätt.

Om du har frågor om Naturklass kontakta Per Snöbohm på per.snobohm@sigtuna.se.

Kulturklass

På Ekillaskolan har du möjlighet att välja till kulturklass – ett unikt samarbete mellan Ekillaskolan och Kulturskolan, där du utöver dina vanliga lektioner kan du under skoltid fördjupa dig i drama, dans, sång och instrumentalspel.

Under skolår 8 och 9 producerar eleverna, tillsammans med sina lärare, en föreställning där de får använda sig av sina kunskaper i ett sammanhang. Om du väljer kulturinriktning kommer du att gå i kulturklass. Kulturklasserna har funnits på Ekillaskolan sedan 1999.

Om du har frågor om Kulturklass kontakta Ylva Florin, ylva.florin@sigtuna.se.

En film om Ekillaskolan

Går du, eller ditt barn, i årskurs 6 och funderar på vilken högstadieskola du ska välja? Med den här filmen vill vi visa varför just Ekillaskolan vore ett bra val.

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.