Fritidshemmet

På Sagaskolan har vi ett fritidshem där alla barn mellan 6-12 år är välkomna, både före och efter skolan. Här kan de delta i aktiviteter, leka med kompisar, göra läxorna eller bara ta det lugnt.

Flicka spelar schack utomhus

Lärande

Vi vill att ditt barn ska lära sig i alla sammanhang under hela dagen. På Sagaskolan har fritidshemmet därför en viktig roll i barnens lärande. Vi erbjuder barnen en meningsfull fritid och ett stöd i sitt lärande och sin utveckling.

Trygghet och social utveckling

Vi vill hjälpa barnen att fungera socialt och bli självständiga, att respektera olikheter, olika åsikter och förstå att man måste kompromissa ibland. För att lyckas med det ser vi till att ha en miljö som är trygg, rolig och stimulerande, och där lek, skapande och fysisk aktivitet får stort utrymme. Verksamheten formas utifrån barnens ålder, mognad, behov, intresse och erfarenheter.

Samverkan och delaktighet

Skolan och fritidshemmets personal har ett nära samarbete och på så sätt får ditt barn möjlighet att utveckla olika kunskaper och kompetenser under hela dagen. Alla fritidsavdelningar börjar eftermiddagen med en samling, där barnen får välja aktivitet under eftermiddagen.

Öppettider

Fritidshemmet på Sagaskolan öppnar klockan 06.30 på morgonen. Frukost serveras i vår matsal klockan 07.30. Klockan 08.00 går alla barn ut på rast innan skolan börjar klockan 08.20.

På eftermiddagen är barnen uppdelade i olika grupper beroende på ålder.

Fritids stänger för dagen klockan 18.00.

Kontakt

Om du har några frågor om fritidshemmet är du välkommen att kontakta verksamhetsledare Marie  och Sussie Nybacka biträdande rektor. Har du redan barn i vår verksamhet och behöver komma i kontakt med vårt fritidshem kan du kontakta någon av våra avdelningar under Kontakt.

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.