En dag på förskolan

Här beskriver vi hur en dag på förskolan kan se ut.

Innehåll på denna sida

Lämning

Klockan 6.30 öppnar vi inne på vår öppning- och stängningssavdelning, Skattkistan. Vi äter frukost klockan 7.30, därav önskar vi att ni lämnar ditt/dina barn senast 7.25 så att det inte blir en stressig lämning för barnet. De barn som lämnas efter 7.30 lämnas påklädda ute på gården och tas emot av en pedagog som har en in/utchecknings väst. När du lämnar ditt barn vill vi gärna att ni berättar om det är något vi behöver veta.

Inne och ute

Varje dag erbjuder vi barnen en möjlighet till både planerade och spontana aktiviteter såväl inomhus som utomhus. Vi erbjuder barnen minst en gång per dag utevistelse med undantag för extrema väderförhållanden. Under dagen samlas barnen i mindre grupper eller alla tillsammans på respektive avdelning för till exempel samling eller annan aktivitet.

Måltider

Frukost äter vi 7.30 i matsalen (Lämna senast kl: 7.25 för en god överlämning).

Lunchen äter vi i mindre grupper i matsalen. De yngre barnen äter lunch kl: 10.30 och de äldre barnen äter lunch kl: 11.15.

Frukt äter vi cirka kl: 9.00 och en gång till under eftermiddagen ca kl: 16.30.

Mellanmål äter de yngre barnen kl: 13.30 och de äldre barnen äter kl: 14.15.

Om barnet har allergier anmäls det via e-tjänst

Vila

Beroende av barnens ålder och behov ser våra vilor olika ut. Det kan vara att sova, högläsning och ha en avkopplande stund tillsammans.

Hämtning

När du hämtar ditt barn vill vi gärna att ni kommer in på förskolan och tar er tid till en dialog med personalen om hur barnets dag varit. Detta är också ett bra tillfälle att uppdatera sig. Aktuell information sitter på ytterdörren samt på infotavlan i hallarna. Vid cirka klockan 16.30 slår vi ihop avdelningarna.

Vi ser gärna att ni undviker att prata i mobiltelefon vid hämtning och lämning. Om någon annan än vårdnadshavaren (ex farmor, granne eller äldre syskon) ska hämta barnet vill vi att ni meddelar det i Tempus.

Barnhänder som målar. Fotograf: Mostphotos

Fotograf: Mostphotos

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.