Kajsa Rönnholm - Perspektiv

Kom och se konstnärens Kajsa Rönnholms utställning Perspektiv på ValstaKonst

Foto: Kajsa Rönnholm

Rönnholm arbetar ofta med teman som rör övergången från barndomen till vuxenlivet och använder skulptur som en bro mellan det förflutna och nutiden. Processen blir för henne ett sätt att lära känna nya och ibland främmande material samt göra livets händelser mer begripliga. Hon studerar även människans strävan efter evig ungdom och gestaltar abstrakta känslor och idéer genom sina val av material.

Rönnholm har ett intresse för det taktila, hantverksskicklighet och skulptur men också teman som vardag, mänskliga tillvaroformer och förgänglighet. I sin konst söker hon det som finns där mellan livet och döden, det som ofrånkomligen försvinner när tid passerar.

Händernas vilja att behandla material i kombination med tankarnas bearbetning av känslor och minnen definierar Rönnholms konstnärskap. Skulpturerna baseras ofta på symboler kopplade till specifika livshändelser och är förskjutna i både skala och material. Hennes arbete kan beskrivas som en slags bombastisk slöjd och varje skulptur kräver många timmars bearbetning.

Rönnholm är född 1991 och uppvuxen i Märsta. Hon har en masterexamen från Konstfack.

Vernissage 24 maj kl 14.00-16.00
Programdag 25 maj 12.00-17.00

Utställningen pågår fr.o.m. 24 maj- t.o.m. 25 augusti

Åldersgrupp: För alla åldrar

valstakonst.se Länk till annan webbplats.