Lärvux

Lärvux välkomnar dig som är 20 år eller äldre och som behöver stöd i dina studier på grund av en intellektuell funktionsnedsättning eller en förvärvad hjärnskada. Hos oss kan du förnya och fördjupa dina kunskaper i din egen takt och utifrån dina egna förutsättningar.

Vi erbjuder kurser på grundläggande nivå som motsvarar både grundsärskolans ämnesområden och ämnen samt kurser från gymnasieskolans utbud.

Vi tar emot nya elever under hela året. Finns det plats i befintliga grupper som passar dig och dina studier kan du starta omgående, annars startar vi nya kurser då vi fått tillräckligt många sökande. Vi arbetar för att du ska kunna börja så snart som möjligt.

Om utbildningen på Lärvux

Kurserna på Lärvux syftar till att ge dig kunskaper och färdigheter så att du kan utvecklas i ditt arbete, boende, fritid eller gå till fortsatta studier. Gruppstorlek, undervisning, läromedel och studietakt anpassas utifrån varje elevs behov och förutsättningar. Du arbetar efter en individuell studieplan som du upprättar tillsammans med din mentor. Studieplanen följs upp och utvärderas regelbundet. Det är bra att arbeta individuellt men det är också bra att arbeta i grupp. Det ger både kunskaper, social gemenskap och glädje. Gruppen ger dig trygghet då du och dina kurskamrater stöttar och hjälper varandra.

Vi erbjuder också dig som har en hjärnskada hela vårt kursutbud. Vi arbetar med minnesträning och som en del av kursen ingår en rytmterapi som heter RGRM-metoden. Metoden syftar till att med rytm och rörelse stimulera hjärnan och på så sätt förbättra din koncentration, balans och koordination. Metoden bidrar också till glädje och självförtroende.

Här finns Lärvux i Sigtuna kommun

Vi välkomnar elever från regionens kommuner. Förnärvarande har vi elever från Knivsta, Upplands Väsby, Sollentuna, Vallentuna och Solna.

Lärvux finns i Kunskapens Hus, Vikingavägen 2H i Märsta.

Informationsblad om Lärvux hittar du här. Pdf, 1.1 MB, öppnas i nytt fönster.

Du kan även söka bidrag för särskild utbildning för vuxna på SPSM (se länk nedan).

Bidrag särskild utbildning för vuxna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du ha mer information om Lärvux?

Har du fyllt 20 år och är intresserad av att börja på Lärvux? Då kan du fylla i formuläret nedan så kontaktar vi dig och ger dig mer information.

* Obligatorisk information

Dina kontaktuppgifter:
Fyll i dina kontaktuppgifter så att vi kan kontakta dig.
Dina kontaktuppgifter:
Fyll i ditt personnummer ÅÅÅÅMMDD
Kontaktperson
Om du har en kontaktperson, ange kontaktuppgifter till honom eller henne
Kontaktperson
Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.