Publicerad:

Beslut om distansundervisning på Arlanda komvux

Idag gick regeringen och Folkhälsomyndigheten ut med rekommendation att Sveriges komvuxskolor ska gå över till distansundervisning. Det är därför beslutat att Arlanda komvux ska gå över till distansundervisning från och med onsdag den 18 mars. Beslutet gäller inte lärvux.

Det här innebär inte att det är lov. Tvärtom ställer det stora krav på dig som elev att fortsätta bedriva dina studier trots att du inte kan vara i skolan. Vi vet i dagsläget inte om det rör sig om ett par veckor eller resten av våren.

Elever måste ha tillgång till dator, surfplatta eller smart telefon med internetuppkoppling och Microsoft Teams och mail. I vissa grupper kan distansundervisning bedrivas via post och telefon.

Undervisningen kommer att bedrivas enligt ordinarie schema från och med torsdag den 19 mars. Varje lärare kommer att skriva instruktioner per mail eller Teams hur lektionerna kommer bedrivas. Även prov och examinationer kommer att ske på distans.

Vid frågor som rör kursen och undervisningen så vänder du dig till undervisande lärare. Vid eventuell sjukdom hos lärare kommer information om vem du istället ska vända dig till.