Publicerad:

Anders Åslund är en av årets bästa pedagoger

Nu har årets pedagoger i Sigtuna kommun utsetts! I år har sex personer och ett arbetslag fått utmärkelsen – en av dem är vår lärare Anders Åslund.

Varje år belönas pedagoger i kommunen som har visat skicklighet och kreativitet i sitt arbete. Priset Årets pedagog har funnits länge och i år fick Sigtuna kommun in ett rekordstort antal nomineringar, över 600.

Bland årets alla nomineringar föll valet på en av lärarna på Arlandagymnasiet, Anders Åslund.

Den 19 maj fick Anders besök i klassrummet under en lektion i svenska på Introduktionsprogrammet. Det var ordföranden i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, Mattias Askerson, som knackade på med diplom, blommor och en symbolisk check med prissumman.

Anders motivering lyder:
Genom sitt pedagogiska, omtänksamma och trevliga sätt skapar Anders trygghet, trivsel och studiero för eleverna.

Anders är en mycket uppskattad och duktig lärare som sprider positiv energi och gör andra glada. Han motiverar till studier, är hjälpsam och rolig. Eleverna känner sig starka, nöjda och välkomna i skolan.

Utöver sitt fina engagemang för eleverna har Anders även ett fantastiskt förhållningssätt gentemot sina kollegor. Han inspirerar laget på ett tydligt och professionellt förhållningssätt. Anders sociala kompetens, hans omtanke och hans roliga pedagogiska metoder får alla att känna sig trygga och välkomna. Han är alltid hjälpsam och bidrar till kollegialt lärande.

En man i ljus kavaj lämnar över ett diplom till en man i blå och vit tröja. De tittar på diplomet.

Anders Åslund tar emot diplom och blommor från Mattias Askerson, utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande. Foto: Sigtuna kommun