Starta enskild verksamhet

Alla som vill starta eller utöka en fristående skola måste ansöka om det hos Skolinspektionen. Vill du starta fristående förskola eller pedagogisk omsorg ansöker du via barn- och ungdomsförvaltningen.

Starta fristående förskola eller pedagogisk omsorg

Här finns information för dig som vill starta en fristående förskola eller enskild pedagogisk omsorg i Sigtuna kommun.

I Sigtuna kommun är det är Barn- och ungdomsnämnden och barn- och ungdomsförvaltningen som hanterar godkännande och fattar beslut om tillstånd till fristående förskola. För att ansöka om tillstånd att starta fristående förskola eller pedagogisk omsorg kan ni läsa dokumentet "Att starta enskild verksamhet". För att sedan ansöka ska sökanden fylla i vår ansökningsblankett och skicka in dessa tillsammans med nödvändiga bilagor via post till barn- och ungdomsförvaltningen. Ansökan måste vara fullständigt ifylld för att kunna handläggas.

Skicka din ansökan till:

Barn- och ungdomsförvaltningen

Södergatan 20

195 85 Märsta

Barn- och ungdomsförvaltningen arbetar med att utarbeta nya riktlinjer för "Tillstånd till fristående förskola" och dessa kommer under hösten 2019.

Har du frågor kan du vända dig till förvaltningsjuristen på barn- och ungdomsförvaltningen.

Läs mer om vad som gåller för att starta fristående skola på skolinspektionens hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster