Publicerad:

Informationsbrev oktober 2020

Informationsbrev från rektor om exempelvis idrott i Coronatider, Luciafirande och julavslutning.

Hej föräldrar.


Tiden går fort och vi är redan framme vid Höstlovet

Av erfarenhet vet vi att det sedan brukar gå i en rasande fart fram till julledigheten, varför jag i detta brev kommer att informera er om bl a Luciafirande och Julavslutning, men också om lite andra saker som kommer att ske på skolan under hösten.

Covid 19
Som vi alla vet behöver vi fortsätta att förhålla oss till Covid 19 och de rekommendationer som kommer från folkhälsomyndighet och förvaltning. Jag vill därmed påminna er om vikten att hålla barnen hemma vid förkylning, halsont och/eller feber, samt i ytterligare två dagar efter tillfrisknande. Vi uppmanar också er föräldrar att inte följa med in i skolan vid lämning/hämtning. På morgonen finns det personal i kapprummen för att hjälpa barnen att hänga upp sina kläder på krok eller i torkskåp.

Idrott
Måndagen efter höstlovet går vi över till inomhusidrott med ”Coronaanpassning”. Aktiviteterna i idrottshallen kommer att vara anpassade med så lite närkontakt som möjligt. Ombyte och dusch för alla elever gäller, men med avstånd i omklädningsrummen (alla har egna platser).

Lucia
Årets Luciafirande den 11 december kommer att ske endast i närvaro av elever och skolpersonal, vilket självklart är mycket tråkigt men en direkt konsekvens av ovanstående.

Julavslutning
På Julavslutningsdagen den 22 december är det kortare skoldag kl 08.00 – 11.00. Vi kommer INTE att ha någon gemensam avslutning utomhus utan ha samma upplägg som vi hade på sommaravslutningen, d v s aktiviteter i egen klass och endast med elever. Ingen lunch serveras men skolan bjuder på julfika.
Bussar avgår från skolan kl 11.15. De elever som behöver vara kvar på fritids (och som inte har en fritidsplats) har möjlighet att vara kvar till ordinarie sluttid kl 14.10 och får då lunch på fritids. Detta behöver berörda föräldrar anmäla till klasslärare senast den 14 december.

Matsals-makeover
En mycket glad nyhet är att vi har fått möjligheten att göra en ”make-over” av vår befintliga matsal i samarbete med Matenheten, så om några veckor kommer matsalen att ha förvandlats till en ”skolrestaurang”. En viss ombyggnation samt målning sker just nu och under höstlovet. Fokusområden har varit att se över akustiken samt flödet – detta för att åstadkomma en rofylld matmiljö utan höga ljud och spring.

I samband med det här projektet har vi skapat ett Måltidsråd bestående av två elever från varje årskurs, som under hösten har träffats några gånger för att ta fram önskemål gällande restaurangen. Bl a har man önskat dukar och led-ljus på borden, andra färger på väggarna samt växter och ”fina bilder”. Måltidsrådet, alla elever på skolan samt alla vuxna på skolan har röstat fram ett namn på vår nya restaurang, nämligen Restaurang Mums-Mums.

Skolbibliotek
Vi har också färdigställt vårt lilla nya bibliotek. Alla klasser har nu schemalagda tider för utlån av böcker varje vecka. Biblioteket används också till lässtunder och boksamtal även under fritidstid.

Under hösten, i en period av fem veckor, har vi också förmånen att ha en person på skolan som gör sin praktik inom ramen för studier inom biblioteks- och informationsvetenskap. Detta är vi naturligtvis mycket glada för då det innebär en källa till inspiration vad gäller skolans biblioteksverksamhet.

50-årsjubileum
I år är det 50 år sedan Råbergsskolan invigdes, vilket vi kommer att fira med eleverna veckan innan jullovet. I skrivande stund pågår planering inför detta evenemang.

Jag önskar alla våra elever ett fint och efterlängtat höstlov.

Bruna Kulich
T f Rektor Råbergsskolan
070-0851697

Höstlöv i flera färger. Foto: Mostphotos.