Våra traditioner

På Ekillaskolan har vi skapat egna traditioner som vi värnar om. De ger stabilitet och löper som en röd tråd under skolåret.

Traditioner på höstterminen

Kanotpaddling och friluftsliv

Årskurs 9 åker till Rävsta i början av höstterminen och paddlar kanot och har olika ämnesövergripande aktiviteter ute i naturen.

Prao

Eleverna i år 8 har två veckors PRAO under höstterminen.

Lucia

Vi firar Lucia på morgonen den 13 december med ett skolgemensamt luciafirande med luciatåg och sång i skolans aula.

Traditioner på vårterminen

Åttornas produktion

Eleverna i kulturklassen i år 8 skapar en föreställning med teater, musik och dans för mellanstadieklasser och Ekillaskolans elever i A- och B-klasserna i februari.

Isdagarna

Eleverna i år 9 badar isvak, gör isskulpturer och arbetar ämnesövergripande kring is-temat på Naturskolan.

Niornas konstutställning

Några av 9:orna ställer ut sina verk i den kommungemensamma konstutställningen i Märsta bibliotek i slutet av våren.

Niornas produktion

Eleverna i kulturklassen i år 9 skapar en stor föreställning med teater, dans och musik på Kulturrum. Hela skolan bjuds in att se på föreställningen.

Fotbollsturnering

Klasserna tävlar mot varandra i en årlig fotbollsturnering i slutet av vårterminen.

Niornas avslutningsmiddag

Eleverna i år 9 bjuds på en speciell avslutningsmiddag tillsammans med skolans personal.

Skolavslutning utomhus

Alla elever deltar i en skolavslutning med tal, uppträdanden och sång. Stipendier delas ut i samtliga ämnen för elever i årskurs 9.