Våra inriktningar

Hos oss kan du välja inriktning. En inriktning är att du väljer mellan en Naturklass eller Kulturklass, du kan också välja att gå i en vanlig klass som inte har någon inriktning. Att gå en klass med inriktning innebär att du en eftermiddag i veckan fördjupar dig i respektive ämne.

Naturklass

På Ekillaskolan har du möjlighet att välja till Naturklass – ett unikt samarbete mellan Ekillaskolan och Naturskolan, där du förutom dina vanliga lektioner under skoltid fördjupar dig i friluftsliv, naturkunskap, forskning och matematik. Naturklass är en inriktning som startar hösten 2021 med en klass i åk 7. Ni går tillsammans i en klass och kommer att vara en eftermiddag i veckan ute på Naturskolan.

Kulturklass

På Ekillaskolan har du möjlighet att välja till kulturklass – ett unikt samarbete mellan Ekillaskolan och Kulturskolan, där du förutom dina vanliga lektioner kan du under skoltid fördjupa dig i drama, dans, sång och instrumentalspel.

Under skolår 8 och 9 producerar eleverna, tillsammans med sina lärare, en föreställning där de får använda sig av sina kunskaper i ett sammanhang. Om du väljer kulturinriktning kommer du att gå i kulturklass. Kulturklasserna har funnits på Ekillaskolan sedan 1999.

En film om Ekillaskolan

Går du, eller ditt barn, i årskurs 6 och funderar på vilken högstadieskola du ska välja? Med den här filmen vill vi visa varför just Ekillaskolan vore ett bra val.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.