Våra inriktningar

Hos oss kan du välja inriktning. En inriktning är att du väljer mellan en Naturklass eller Kulturklass, du kan också välja att gå i en vanlig klass som inte har någon inriktning. Att gå en klass med inriktning innebär att du en eftermiddag i veckan fördjupar dig i respektive ämne.

Naturklass

På Ekillaskolan har du möjlighet att välja till Naturklass – ett unikt samarbete mellan Ekillaskolan och Naturskolan, där du förutom dina vanliga lektioner under skoltid fördjupar dig i friluftsliv, naturkunskap, forskning och matematik. Naturklass är en inriktning som startar hösten 2021 med en klass i åk 7. Ni går tillsammans i en klass och kommer att vara en eftermiddag i veckan ute på Naturskolan.

Kulturklass

På Ekillaskolan har du möjlighet att välja till kulturklass – ett unikt samarbete mellan Ekillaskolan och Kulturskolan, där du förutom dina vanliga lektioner kan du under skoltid fördjupa dig i drama, dans, sång och instrumentalspel.

Under skolår 8 och 9 producerar eleverna, tillsammans med sina lärare, en föreställning där de får använda sig av sina kunskaper i ett sammanhang. Om du väljer kulturinriktning kommer du att gå i kulturklass. Kulturklasserna har funnits på Ekillaskolan sedan 1999.

En film om Ekillaskolan

Går du, eller ditt barn, i årskurs 6 och funderar på vilken högstadieskola du ska välja? Med den här filmen vill vi visa varför just Ekillaskolan vore ett bra val.