En dag på förskolan

Vi försöker väga samman våra dagar på ett balanserat sätt där vi växlar mellan planerade aktiviteter, lek och vila.

Första mötet

När ni kommer till oss på morgonen är det viktigt att det första mötet känns bra, både för ert barn och dig som vårdnadshavare. Vi strävar efter att alltid ha en god kontakt med dig och ditt barn och skapa förutsättningar för en bra överlämning. Vi tar emot er inom- eller utomhus beroende på vilken tid ni kommer.

Inne och ute

Varje dag ger vi barnen möjlighet till både planerade och spontana aktiviteter såväl inomhus som utomhus. Leken har en stor plats i vår verksamhet och är en viktig lärsituation.
Varje dag arbetar vi för att dela avdelningarna i mindre grupper under delar av dagen. Detta för att ge varje barn en möjlighet till fördjupat utforskande och lärande enskilt och tillsammans med andra.

Måltider

Frukost serveras klockan 7.30 och de barn som ska äta önskar vi är på plats senast 7.25 för att det ska bli en bra överlämning. Lunch serveras cirka klockan 11.00 och mellanmålet intas klockan 14.00.

Omsorg och vila

Beroende av barnens ålder och behov ser vår vila olika ut. De yngre barnen sover utomhus i varsin vagn som vi erbjuder. För de äldre barnen kan vilan innebära en lugn stund med exempelvis en saga.

Hämtning

När barnen hämtas får föräldrarna information om vad som har hänt under dagen. Vi strävar efter att varje dag få ett bra avslut så att barnen längtar till nästa dag på förskolan.

Barnhänder som målar. Fotograf: Mostphotos

Fotograf: Mostphotos

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.