Finska avdelningen Granen

Sigtuna kommun är en finsk förvaltningskommun sedan år 2010. Det innebär att Sverigefinnar har särskilda rättigheter i Sigtuna kommun, däribland finskspråkig förskola. Vi tar emot barn från hela kommunen men kan även, om plats finns, ta emot barn från närliggande kommuner.

Avdelningen Granen

Avdelning Granen är en del av Växthusets förskola och bedriver förskoleverksamhet på finska. Det innebär att det huvudsakliga språket som talas är finska och att verksamhetens mål är att lägga grunden till det finska språket. På förskolan utvecklar och stärker barnen sitt finska språk och sin kulturella identitet. Vi samtalar konsekvent på finska med barnen och har pedagogiskt material såsom böcker, spel och sånger på finska. Granen tar vara på de finska traditionerna.

Vid frågor

Har ni frågor om vår finska avdelning kan ni vända er till biträdande rektorn på förskolan eller ansvarig verksamhetshandläggare. På hemsidan https://www.sigtuna.se/suomeksi/lapset-ja-koulutus.html Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns det information på finska om finskspråkig förskola och även en direktlänk till ansökningsportalen.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.