En dag på förskolan

På förskolan varierar vi våra dagar med bra balans mellan planerade aktiviteter, lek och vila.

Öppettider

Vi öppnar och stänger Karusellens förskolan på avdelning Humparbo.

Klockan 6.30 öppnar förskolan på avdelning Humparbo och klockan 7.20 går barn och pedagoger över till sina respektive avdelningar.

Inne och Ute

Varje dag ger vi barnen möjlighet till både planerade och spontana aktiviteter såväl inomhus som utomhus. Leken har en stor betydelse i vår verksamhet och är en viktig lärsituation. Någon gång under dagen samlas barnen i mindre grupper det skapar trygghet, gemenskap och det är där vi kan fördjupa vårt lärande tillsammans.

Måltider

För de barn som äter frukost serveras den klockan 7.30 på: Humparbo för Lyckebo och Humparbos barn. Och på Gläntan för Rosenhill, Gläntan och Skogstorps barn.

Vi äter lunch kl.11.00 och mellanmål 14.15.

Under förmiddagen serveras det frukt.

Omsorg och vila

Beroende av barnens ålder och behov ser vår vila olika ut. Det kan vara att sova, lyssna på saga, massage och eller en lugn stund tillsammans. Cirka klockan 16.50 samlas alla avdelningar på Humparbo som är vår stängnings avdelning. Där äter barnen även frukt tillsammans.

Barnhänder som målar. Fotograf: Mostphotos

Fotograf: Mostphotos

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.