Finskspråkig förskola

Sigtuna kommun är en finsk förvaltningskommun sedan år 2010. Det innebär att sverigefinnar har särskilda rättigheter i Sigtuna kommun, däribland finskspråkig förskola.

Aspbackens förskola bedriver förskoleverksamhet på finska.

Avdelning Granen är en del av Aspbackens förskola fr.o.m. hösten 2022 när de flyttar in i sina nybyggda lokaler och bedriver förskoleverksamhet helt på finska. Det innebär att det huvudsakliga språk som talas är finska och att verksamhetens mål är att lägga grunden till det finska språket. På förskolan utvecklar och stärker barnen sitt finska språk och sin kulturella identitet. Vi samtalar konsekvent på finska med barnen och har pedagogiskt material såsom böcker, spel och sånger på finska. Granen tar vara på de finska traditionerna.

Vi har en engagerad föräldragrupp som tillsammans med pedagoger och ledning driver viktiga frågor gällande verksamheten och dess utveckling.

Hitta till oss

Vi kommer att finnas på Tingvallavägen 48A fr.o.m. hösten 2022, vilket ligger centralt i Sigtuna kommun. Vi tar emot barn från hela kommunen men kan även, om plats finns ta emot barn från närliggande kommuner.

Ansök

Du som är intresserad av finsk förskoleverksamhet är välkommen att lämna in din intresseanmälan till verksamhetshandläggare eller söka plats via e-tjänsten för förskola.

Vid frågor

Har ni frågor om vår finska avdelning kan ni vända er till ansvarig verksamhetshandläggare eller till förskolan Växthusets rektor Julie Samuel julie.samuel@sigtuna.se

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.