Ansök om plats på förskolan

Vad roligt att du är intresserad av vår förskola! Här nedanför kan du läsa om hur du ansöker om plats hos oss.

Ansök om plats i förskola

Om du bor i Sigtuna kommun eller i annan kommun är du välkommen att söka barnomsorg för ditt barn. Som vårdnadshavare kan du välja mellan flera olika förskolor och pedagogisk omsorg (dagbarnvårdare).

När du ansöker för första gången ska du inte logga in, medborgarkonto skapas vid ansökan. Klicka på länken E-tjänst - förskola och fritidshemlänk till annan webbplats

Om du vill säga upp din plats eller göra ändringar

För dig som redan har barn på förskola eller pedagogisk omsorg (dagbarnvårdare) kan du dygnet runt genom att logga in på dina sidor:

  • Ansöka om byte av förskola
  • Besvara platserbjudanden
  • Anmäla om du är eller har slutat vara föräldraledig eller arbetssökande
  • Ändra din inkomst
  • Säga upp din plats

För dig som har barn i kö till förskola eller pedagogisk omsorg (dagbarnvårdare) kan du dygnet runt genom att logga in på dina sidor:

  • Se ditt barns köalternativ
  • Göra ändringar i ansökan
  • Se platserbjudande för ditt barn

Använd e-legitimation eller ditt medborgarkonto som du har fått hemskickat. Saknar du detta, var vänlig kontakta en verksamhetshandläggare på barn- och ungdomsförvaltningen så får du ett nytt.

Under en begränsad tid tillåter vi inloggning med endast användarnamn och lösenord så att du som vårdnadshavare och förälder själv ska kunna registrera ditt mobiltelefonnummer i e-tjänsten under rubriken "Mina uppgifter".

För att du som vårdnadshavare ska kunna kommunicera digitalt med Sigtuna kommuns verksamhetshandläggare krävs också att du anger din aktuella e-postadress i e-tjänsten under rubriken "Mina uppgifter".

Vid frågor

Har du frågor eller funderingar som rör ansökan eller avgifter i förskolan kan du vända dig till ansvariga verksamhetshandläggare.

Två barn leker på förskolegården. Fotograf: Mostphotos

Fotograf: Mostphotos

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.