Parkeringsplatser

Sigtuna kommun har parkeringsplatser på allmän plats där alla kan parkera utan särskilt tillstånd. Det är alltid skyltningen på platsen som anger vilka parkeringsregler som gäller just där.

Infartsparkering

Infartsparkeringar är till för att möjliggöra vidare resa med andra färdmedel. I kommunen finns det för närvarande fem infartsparkeringar. Observera att det alltid är skyltning på plats som gäller. Här hittar du information om placeringen gällande infartsparkeringarna.

Vad gäller vid infartsparkeringarna i kommunen?

De fordon som tillåts parkera är; personbil klass 1, lätt lastbil, moped, motorcykel och traktor A. På parkeringar 3 och 6 är parkering tillåten längst 24 timmar i följd (undantaget cirka 50 platser med parkering tillåten längst 48 timmar i följd på parkering 3). På parkeringar 1, 2, 4 och 5 är det förbjudet att parkera några timmar varje natt (då inga pendeltåg eller regionaltåg avgår eller ankommer) exakta tider framgår av skyltningen. Parkeringarna är avgiftsbelagda från och med 1 mars 2020. Parkering 4 är inte avgiftsbelagd.

Avgifter

Avgiften är satt till 20 kronor för 12 timmars parkering under vardagar. Från och med 1 maj 2020 är taxan 20 kronor för 24 timmar. Det innebär att du betalar 20 kronor oavsett om du står där 10, 15 eller 24 timmar. För närvarande är det inte möjligt att betala per månad. På lördagar och söndagar, då belastningen på infartsparkeringarna är låg, kommer parkeringen vara gratis. Erfarenheter från andra kommuner som infört parkeringsavgifter är att antalet tillgängliga p-platser ökar med upp till 20 procent vid en avgiftsbeläggning.

Så här betalar du

Parkeringen betalas via app eller sms. Du kan använda antingen Mobills Länk till annan webbplats. eller Parksters Länk till annan webbplats. mobilapp. Det kommer finnas tydliga instruktioner vid infartsparkeringarna hur du går tillväga för att betala.

Märsta stations infartsparkeringar

1. Västra Bangatan strax norr om Brobyvägen (66 platser)

2. Västra Bangatan mitt emot bussterminalen (116 platser inklusive 1 plats för rörelsehindrade med särskilt tillstånd samt en yta för parkering av tvåhjuliga mopeder och motorcyklar). Då hela parkeringsområdet inte är infartsparkering var extra uppmärksam på skyltningen.

3. Brobyvägen öster om järnvägsspåren (352 platser).

4. Fältvägen (ca 50 platser samt en yta för parkering av tvåhjuliga mopeder och motorcyklar)

Rosersbergs stations infartsparkeringar

5. Rosersbergsvägen i anslutning till stationen öster om järnvägen (88 platser inklusive 2 platser för rörelsehindrade med särskilt tillstånd).
6. Tallbacksgatan i anslutning till stationen väster om järnvägen (165 platser samt en yta för parkering av tvåhjuliga mopeder och motorcyklar).

Avgiftsfri infartsparkering

I samband med införandet av avgift på infartsparkeringarna har Sigtuna kommun anlagt en ny parkeringsplats på Fältvägen i Märsta med plats för cirka 50 fordon. Parkeringen är avgiftsfri.

Sigtunakartan

Laddplatser

I Sigtuna kommun tillhandahåller kommunen ett antal laddplatser på allmän plats. Elen är kostnadsfri men att parkera är på vissa platser avgiftsbelagd, var uppmärksam på skyltningen på platsen.

Märsta

I Märsta finns två laddplatser på parkeringen utanför kommunhuset på Södergatan 20 samt fyra laddplatser på infartsparkeringen på Brobyvägen.

Rosersberg

I Rosersberg finns fyra laddplatser på infartsparkeringen på Rosersbergsvägen.

Sigtuna stad

I Sigtuna stad finns fyra laddplatser på Stora Malmgatan öster om minigolfbanan.

Sigtunakartan

Boendeparkering

I Sigtuna kommun finns det inte någon boendeparkering på allmän plats att ansöka om. Det är upp till varje fastighetsägare att ordna med boendeparkering. Fastighetsägaren kan vara du själv, en bostadsrättsföreningen eller hyresrättsförening.

Husbilsparkering

I dagsläget finns allmänna parkeringsplatser för husbil på två platser i kommunen. Vid Steningebadet kan du parkera upp till 12 timmar. På Hamnplan kan du parkera upp till 4 timmar.

Sigtunakartan

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.