Våren 2018 Ny finsk film på Biokällan

2018-03-07

Under våren 2018 visar vi finska filmer på Biokällan i Märsta. Sigtuna kommun samarbete med Finlandsinstitutet och Folkets bio. Filmerna är nyligen visade på finska biografer. Utbudet är allt ifrån komedier till drama och dokumentärer som blivit publiksuccèr.

Filmerna visas kl 19.00 och det finns fyra rullstolsplatser i biosalongen.

Biokällan, Stockholmsvägen 25, Märsta

13/3 kl.19.00 visas Lauri Mäntyvaaras film Tjocka ögonfransar  

Kärleksrebellerna är redo för strid. Satu och Heidi bedriver en anarkikampanj för att sabotera ytliga sommarbröllop. Kärleken är inte till salu.

Men så blir Heidi upp över öronen kär i det heta hockeylöftet Lauri Mäntyvaara. Plötsligt blir Satu ensam med sin revolution när Heidis huvud inrymmer bara bilder på söta kattungar och oljade bara överkroppar. Vänskap, kärlek och en vilja att rädda världen krockar med hockey, eldkastare och surrealistiska kryssningar. Satu måste fatta ett beslut om vad det är hon egentligen vill – och om detta är något man vågar jaga efter.

 

Lauri Mäntyvaaras tjocka fransar är Hannaleena Haurus debutfilm, en knasig komedi där övernaturliga element blir en helt naturlig del av handlingen. En fullträff av Finnish Weird.

Genre: komedi. Regi: Hannaleena Hauru I rollerna: Inka Haapamäki, Rosa Honkonen Längd: 90 min. Språk: finska med svensk textning

Pris: 80 kronor (vi bjuder på fika före filmvisning)

http://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/Suomeksi/Kulttuuri/Elokuvaa/

 

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan