Historiska marknadsdagar i Sigtuna stad

2019-08-29

Nu till helgen, 31 augusti – 1 september, är det dags för Sigtuna möte. Under två dagar fylls Sigtuna stad med hantverk, lokal mat och musik. Passa även på att träffa Sigtuna kommun och samtala om framtida användningsområde för hamnplanen.

För drygt 45 år sedan skapades begreppet Sigtuna möte. Då ville man återuppliva det sista lantbruksmötet som hölls i Sigtuna år 1912. Nu till helgen är det dags för årets Sigtuna möte, men där känslan av 1912 lever kvar. Många besökare och utställare klär sig i tidsenliga kläder. Det är även en dräkttävling och prisutdelning på lördag för den som lyckats allra bäst.

Helgens program

Marknaden håller öppet mellan klockan 11 och 16 båda dagarna. Det kommer bland annat anordnas en äppelpajstävling på söndag, finnas ett mattält i Drakegården, ponnyridning, dansuppvisning, växtloppis och massor av musik.

På Destination Sigtunas hemsida hittar du helgens program i sin helhet. Se länk nedan:

https://destinationsigtuna.se/attraktion/sigtuna-mote/ 

Träffa Sigtuna kommun

Sigtuna kommun finns också på plats för att ta del av invånarnas synpunkter och idéer när det gäller utvecklingen av hamnplanen nere i Sigtuna hamn.  Du hittar oss i korsningen Hamngatan /Varvsgränd klockan 11–16 båda dagarna. Hoppas att vi ses!

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan