Priset för Social utmärkelse 2017

2017-11-09

Social utmärkelse 2017

På bilden: fr.v. Mattias Askerson, (M), Sigtuna kommun, Michael Wahlbom, Executive Chef SSP, Ywonne Nordin Stare, General Manager SSP Sverige och Agnes Arnborg, Jobbcenter, Sigtuna kommun

Idag delades utmärkelsen för Social utmärkelse 2017 ut till Scandinavian Service Partner AB, på Arlanda.

Priset Social utmärkelse delas ut av Sigtuna kommun till företag eller annan arbetsgivare i Sigtuna kommun som inom utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ansvarsområde på ett förtjänstfullt sätt genom sitt agerande har skapat förutsättningar för kommuninvånare som riskerar eller befinner sig i socialt utanförskap att aktivt delta i arbetslivet.

Juryns motivering till att SSP fick ta emot utmärkelsen löd:

”SSP Arlanda har genom stora satsningar på en köksutbildning öppnat nya vägar för Sigtuna kommuns invånare. Detta till en expanderande bransch där SSP Arlanda välkomnar och gör plats för unga och vuxna att praktisera och utbilda sig, sommarjobba samt arbeta på flygplatsens alla restauranger” 

-Gud vad härligt, stort tack, sa Michael Wahlbom, executive Chef på SSP, när han tog emot priset.

-Jag har alltid haft ett intresse att utbilda och se andras utveckling, att se folk växa i sin yrkesroll är underbart, fortsätter Michael Wahlbom.

SPP har under ett år tagit emot 6 personer i ett traineeprogram där deltagarna utbildats i matlagning.

-Ett exempel att utbildningen engagerar var när deltagarna skulle ha sina matlagningsprover och hade tränat hemma innan, det visar verkligen att de är engagerade och vill lyckas, menar Ywonne Nordin Stare, General Manager SSP.

-SSPs vilja och engagemang för att så generöst välkomna personer som stått långt ifrån arbetsmarknaden är föredömligt. Därför är det extra roligt att få ge den sociala utmärkelsen till dem, säger Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

 

 

 

 

 

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan