Hon blir Sigtuna kommuns högste tjänsteperson

2019-04-08

Birgitta Pettersson blir ny kommundirektör i Sigtuna. Det blev klart under Kommunstyrelsens sammanträde på måndagskvällen den 8 april. Kommundirektören är direkt underställd kommunstyrelsen och är länken mellan den politiska ledningen och tjänstemannaorganisationen.

Birgitta Pettersson kommer alltså vara högste chef bland kommunens tjänstepersoner och ansvara för planering, ledning och samordning i de kommunala verksamheterna.
Den 12 augusti tillträder Birgitta Pettersson tjänsten som Sigtunas kommundirektör.
- Birgitta är med sitt tydliga ledarskap och sin stora erfarenhet av att leda förändringsarbeten i komplexa organisationer helt rätt person att leda Sigtuna kommun på vägen mot att bli en av landets bästa kommuner att leva, bo och verka i. Vi är mycket glada att hon vill åta sig den stora utmaning detta innebär och hälsar henne välkommen till Sigtuna kommun, säger Olov Holst (M), Kommunstyrelsens ordförande.
Birgitta Pettersson har arbetat inom kommunal och statlig verksamhet sedan 1996 och har erfarenheter som chef och ledare inom de flesta verksamheter, från skola och utbildning till delar av vård och omsorg samt kultur och fritid.

De senaste sex åren har hon varit direktör för utbildningsförvaltningen i Uppsala kommun, en förvaltning med 7000 medarbetare.

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan