Inga avvikelser på vattenprover

2019-07-29

Nytagna vattenprover på Midgårdsbadet visar att reningen fungerar som den ska och att det inte finns någon algblomning.

Efter den senaste veckans högtryck har Midgårdsbadet blivit kontaktade av några familjer som berättat att deras barn blivit magsjuka efter besök på badet. Men nytagna vattenprover visar inte på några avvikelser.

Vattenprov tas två gånger per vecka

Midgårdsbadet skickar iväg vattenprover för analys två gånger per vecka under hela sommarsäsongen. Som en extra säkerhetsåtgärd tog badet även en egen odling i fredags av så kallade e-coli bakterier. Dessa prover var negativa, alltså för liten mängd e-coli bakterier i badvattnet för att ge utslag på odlingsplattan. Även extra prover har tagits för analys hos laboratorium. Dessa prover visar inte heller på några avvikelser.

 

Hårda riktlinjer när det gäller Midgårdsbadet

Eftersom Midgårdsbadets badvatten renas via naturlig rening är det mycket hårdare riktlinjer för deras badvatten än till exempel Mälarens. Det finns en övre gräns av e-coli bakterien på 50 CFU/100ml för att Midgårdsbadet ska agera med extra åtgärder.  Vattenproverna från i fredags visar på en halt av 4 CFU/100ml av e-coli bakterien.

– Jag kan inte svara på varför barnen blivit sjuka, utan kan bara konstatera att reningen fungerar, vi har bra badvattenkvalité och vi har inte någon algblomning, säger Tapani Röyttä, bad- och simhallschef.

 

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan