Fritidsgården i Sigtuna igång

2017-03-17

Idag fick Sigtuna stad en ny fritidsgård för unga mellan 13 och 19 år. Fritidsgården, som ligger i Sigtuna fritidscenter, är resultatet av ett medborgarförslag om en ungdomsgård som riktar sig till den äldre ålderskategorin.

- Den här fritidsgården är efterfrågad och det känns så bra att kunna erbjuda en mötesplats för tonåringarna i Sigtuna. Jag ser det som ett led i det trygghetsskapande arbetet vi bedriver. Den blir ett väldigt bra alternativ till att bara stå och hänga nere på stan på fredagskvällarna. Jag hoppas och tror att den kommer att bli populär eftersom ungdomarna själva ska få vara med och forma innehållet, säger Marie Axelsson(s) ordförande i kultur- och fritidsnämnden, Sigtuna kommun

Fritidsgårdschef Johanna Brixander berättar att ungdomarna redan har påbörjat det arbetet.

- Eleverna på St Olof skola har fyllt i enkäter med frågor kring vad de vill ha på sin fritidsgård. Hittills har vi fått in mer än 300 svar och det ska bli spännande att sammanställa, säger hon och tillägger att fritidsgårdens läge, precis vid St Olof skola, frisbeebanan och tillgång tillgång till sporthallen i Sigtuna fritidscenter öppnar för många möjligheter och stor tillgänglighet för ungdomarna.

Margaretha Brolin är en av initiativtagarna till fritidsgården. Tillsammans med sin väninna Maria Pettersson skrev hon ett medborgarförslag om en fritidsgård i Sigtuna i höstas. Beslutet om att anordna en fritidsgård togs för en månad sedan.

- Det har verkligen gått snabbt! Särskilt roligt är också mycket av det vi föreslog, som t.ex. TV-spel, finns på plats redan från start. I vårt förslag nämnde vi massor av aktiviteter som kan fungera för både tjejer och killar och den här platsen har verkligen förutsättningar för det, säger Margaretha Brolin.

Öppettiderna kommer inledningsvis att vara torsdagar klockan 14-21 och fredagar 18-23.

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan