NIU - Handboll

Elithandboll

Arlandagymnasiet erbjuder elever en Nationell idrottsutbildning (NIU) inriktad mot handboll. Utbildningen är certifierad av Svenska Handbollsförbundet och förbereder eleverna för spel på elitnivå i framtiden.
Handbollsgymnasiet har funnits i Märsta till och från sedan tidigt 90 tal, men först 2008 i sin nuvarande form med kraftigt utökade möjligheter att kunna kombinera skola och elitidrott på schemalagd tid. Eleverna läser på elitidrottsprogrammet vilket innebär att de tränar 4 gånger/vecka och alltid på morgontid.
Du ansöker till Arlandagymnasiets Nationella idrottsutbildning i handboll via länken Ansökan Handboll NIU. Du hittar den lättast via Uppland handbollsförbunds eller Svenska handbollsförbundets hemsida. Senaste ansökan 1 december 2018.

Nationell idrottsutbildning

Vill du satsa på handboll utan att skolan blir lidande? Vill du ha möjlighet att studera vidare efter gymnasiet utan att avstå från idrotten? Hos oss hör idrott och studier ihop. Arlanda idrott erbjuder gymnasieutbildning för dig som vill satsa på både studier och idrott. Du får dessutom support och utbildning i idrottspsykologi, idrottsfysiologi, idrottsnutrition och ledarskap. Nationell Idrottsutbildning innebär att skolan har fått godkänt både av Skolverket och Svenska Handbollförbundet att få bedriva utbildningen. Det är många krav som måste uppfyllas för att skolan ska få vara NIU, detta för att säkerställa att utbildningen håller en hög nivå och kvalitet.

Med kunskap och engagemang mot dina mål

På NIU får du en studieförberedande utbildning som ger dig möjlighet att nå dina studiemål. Du får dessutom chansen att satsa helhjärtat på din idrott för att nå dina idrottsliga mål. På Arlanda idrott möts det bästa av två världar. Från skolan får du engagerade lärare som med flexibla och kreativa arbetsformer hjälper dig framåt. Från idrotten får du välutbildade och professionella instruktörer från Skånela IF.

Arlandagymnasiet ska ha de bästa studieresultaten och de nöjdaste eleverna. För att nå våra högt ställda mål arbetar vi med att ständigt förbättra vår kvalitet. Vi mäter och följer upp både studieresultat och elevernas nöjdhet. Elevinflytande är en viktig del av vår strategi för att nå våra mål. Förutom kursutvärderingar och kvalitetsenkäter där eleverna får möjlighet att lämna synpunkter har vi skolkonferens, programråd, arbetsmiljöombud och många flera forum för elevinflytande. Vi har tillsammans med eleverna utvecklat arbetssätt för att förbättra studieresultaten. Exempel på detta är ämneshandledning, lärarsidor med information om planering och arbetsuppgifter, varje elev sätter betygsmål och får feedback utifrån betygsmålen, ferieskolor, utvecklingssamtal direkt vid skostart mm. Med hjälp av bärbara datorer och internet kan du följa utbildningen på skolan, hemma eller på träningsläger i Sverige eller utomlands. Vi kommer inte att ge oss förrän vi har de bästa studieresultaten och de nöjdaste eleverna.


Arlanda gymnasiet producerar talanger

Arlandagymnasiet har genom åren utvecklat mängder av elitspelare på både nationell och internationell nivå både på herr och damsidan. Herdeiro Lucau och A-landslagsspelaren Viktor Östlund är några exempel på herrsidan. På damsidan är vi lite extra stolta över Emma Fernis, IK Sävehof och Kristin Thorleifsdottir som båda är bärande spelare på hög nationell nivå och i olika landslag! Utöver det så präglas Skånelas båda representationslag av spelare fostrade på Arlandagymnasiet!"

Instruktörsteam

Dag ”Dagge” Lundin
Dagge har lång erfarenhet som ungdomstränare i Skånela.  Dagge Lundin har lång erfarenhet som ungdomstränare i Skånela IF och var tidigare tränare för klubbens herrlag där han förde laget till elitserien. Han har även varit aktiv som Riksinstruktör vid ett flertal tillfällen. Han har steg 3 utbildning enligt den gamla Utbildningstrappan.
Kontakt 070 385 67 00 dagge@skanela.se

Jimmy Karlsson
Jimmy  har varit herrlagets kulturbärare under många år och nu huvudansvarig tränare för Skånela herr! Han har gjort totalt 5st Elitseriesäsonger i Hammarby, IFK Trelleborg och Skånela IF. Han har många Junior och Pojklandskampsmatcher bakom sig. Jimmy arbetar idag som tränare för Skånela IFs herrjuniorer och utvecklingslag. Jimmy har de senaste åren studerat tränar/ledarskap på tränarprogrammet vid gymnastik och-idrottshögskolan i Stockholm. Han är även aktiv som Riksinstruktör för p 94/95 landslaget.
Kontakt 070 999 06 77 jimmy.k.karlsson@arlandagymnasiet.se

Magnus Eriksson
Magnushar varit i Skånela och andra uppländska klubbar under en lång rad år och dessutom med erfarenhet av elitserien i handboll på både herr och damsidan!

Utöver det finns Madde Gustavsson, fd Grundström, ansluten till gymnasiet som mv tränare och Erik Engström är skolans fysioterapeut.

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Skånela IF