LIU - fotboll

LIU - fotboll

Arlandagymnasiet erbjuder elever som vill satsa på fotboll en lokal idrottsutbildning inom ramen för de individuella valen på 200 poäng. Skolan skapar förutsättningar för träning varje dag mellan kl. 08.00-09.30. I fotboll tränar vi 3 pass, måndag, torsdag och fredag. Eleverna får möjlighet att träna och fördjupa sig i fotboll via kurserna Idrott och hälsa - specialisering 1 och 2. Träningslära 1 erbjuds som utökad kurser. Du ansöker till Arlandagymnasiets lokala idrottsutbildning i fotboll senast 15 februari 2018.

Lärare i fotboll

Martin Möller är lärare i fotboll på Arlandagymnasiet. Han kombinerar sitt uppdrag hos oss med sitt uppdrag som spelarutbildningsansvarig på Upplands Fotbollförbund och Sportchef  i Sigtuna IF FK Ungdom. Martin har utbildningsnivån UEFA A (ny licens 2017) och UEFA Elite Youth A diplom och har tidigare varit tipselittränare i IK Sirius FK.

Har Ni frågor angående fotbollsprofilen, kontakta:
Martin Möller
martin.moller@arlandagymnasiet.se
Mobil: 072-225 70 54

 

Certifierad LIU Fotboll

Svenska Fotbollförbundet (SvFF) utfärdar i samverkan med Upplands FF certifiering av gymnasieskolor med fotbollsprofil (LIU) i distriktet Uppland. Avsikten med certifieringen är att säkra kvaliteten vid de gymnasieskolor som erbjuder Idrottsspecialicering 1 och 2 (fotboll) inom ämnet Idrott och hälsa. Arlandagymnasiet uppfyller de krav som SvFF har på LIU och certifieringen gäller från och med HT2017. 

Kombination elitidrott och gymnasiestudier

För att eleverna ska kunna kombinera sin idrottssatsning med gymnasiestudier är Arlandagymnasiets lärare inställda på att hjälpa och stödja eleverna på olika sätt. Idrott kräver ibland att eleverna är frånvarande från skolan för tävling och träning. För att underlätta studierna för idrottarna, har alla lärare en egen lärarsida med planering, uppgifter mm så att eleverna kan studera oavsett var de är i världen. Varje onsdagmorgon erbjuder skolan ämneshandledning där eleverna kan få extrahjälp för att nå sina mål.

Träningsanläggning

Anläggningen som används för fotbollsträning är Midgårdsvallens Konstgräs. Vår teoretiska del av fotbollsutbildningen sker på AGY. Vi tränar fys på SATS i Märsta under vissa perioder av året.

Målet med utbildningen

Målsättningen med utbildningen är att fotbollsungdomar ska kunna kombinera gymnasiestudier med elitinriktad fotbollsutbildning. Utbildningen ska vara av tydlig elitidrottskaraktär, och ambitionen för ett LIU-gymnasium är att det tillsammans med de föreningar som eleven/spelaren tillhör ska skapa en så god utbildningsmiljö som möjligt. Det övergripande målet med fotbollsutbildningen är att spelaren under gymnasietiden utvecklar färdigheter och kunskaper i fotboll som ger förutsättningar att nå nationell elitnivå

Ansökan

Vi har ingen ny antagning till LIU fotboll utan från och med 2019 är vi ett certifierat NIU. Läs mer här!

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post