LIU - e-sport

Arlandagymnasiet erbjuder elever som vill satsa på e-sport en lokal idrottsutbildning inom ramen för de individuella valen på 200 poäng. Skolan skapar förutsättningar för träning varje dag mellan kl. 08.00-09.30. Eleverna får möjlighet att träna och fördjupa sig i e-sport via kurserna Idrott och hälsa - specialisering 1 och 2. Träningslära 1 och 2 erbjuds som utökade kurser.

Kursplaner


Du måste även ansöka  till Arlandagymnasiets lokala idrottsutbildning i  e-sport senast 15 februari 2019.

Frågor om e-sport

Har Ni frågor angående e-sportprofilen, kontakta: 

Anna-Karin Gålnander - annakarin.galnander@arlandagymnasiet.se

 

Kombination idrott och gymnasiestudier

För att eleverna ska kunna kombinera sin idrottssatsning med gymnasiestudier är Arlandagymnasiets lärare inställda på att hjälpa och stödja eleverna på olika sätt. Idrottsspecialisering kräver ibland att eleverna är frånvarande från skolan för tävling och träning. För att underlätta studierna för idrottarna, har alla lärare en egen lärarsida med planering, uppgifter mm så att eleverna kan studera oavsett var de är i världen. Varje onsdagsmorgon erbjuder skolan ämneshandledning där eleverna kan få extrahjälp för att nå sina mål.

Lokaler

Såväl vår teoretiska som praktiska del av utbildningen sker på Arlandagymnasiet.

Målet med utbildningen

är att eleven ska utvecklas som spelare genom utbildningstillfällen och utbildas i försvar, anfall och omställningar både individuellt och kollektivt Forskning tyder på att det för att lyckas som e-sportare krävs en god fysik och en mycket bra mental styrka. Arlandagymnasiet kommer därför att skapa en utbildning med balans mellan fysisk och mental träning. Utbildningen utgår från ett hälsofrämjande perspektiv och ska arbeta för att motverka aktuell problematik inom e-sportandet som till exempel bristande jämlikhet, näthat och spelberoende.

Media

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post