Flygteknik

Flygteknikprogrammet


Den 7/2 - 2019 har vi besökskväll för Flygteknik ute på Arlanda

Anmälan till besökskvällen har gått ut. Eftersom det är en säkerhetsklassad del av Arlanda som besökskvällen kommer ske på så kan vi inte göra några undantag. 
Vi kommer inte kunna släppa in personer som inte är föranmälda.
Inriktning flygplan eller helikopter

Drömmer du om att jobba i internationell miljö, med teknik och mekanik och är intresserad av allt som flyger? Då kan flygteknikprogrammet vara något för dig. Ett yrkesprogram som ger dig en yrkescertifiering, där du utan svårighet även kan läsa in din högskolebehörighet. Under utbildningen kommer du att läsa teoretiska kurser som matematik och fysik, men också kurser som t.ex. aerodynamik, ellära och flyglagstiftning. Utbildningen är en grundutbildning som öppnar dörren för andra karriärer så som pilot, flygtekniker eller flygplansplåtslagare.


Utbildning i riktig miljö

Utbildningen är en lärlingsutbildning, förlagd till tre år, där det första året läses på Arlandagymnasiet och de övriga två åren ute på Arlanda flygplats i SAS hangaren. Hälften av din studietid är praktik, vilket ger dig goda förutsättningar till direkt anställning efter skoltiden. Eftersom sådan stor del av utbildningen är praktisk kommer du att ha gedigna kunskaper, känna dig förtrogen med och vara väl förberedd för arbetslivet när du går ut.


Riksrekryterande

Utbildningen är rikstäckande och är det enda lärlingsprogrammet av den här typen i Sverige. Utbildningen är förlagt till tio kontrakterade flygbolag. Du följer gymnasieskolans treåriga lärlingsprogram samt följer EASA:s regelverk. 

Observera att stora delar av utbildningen ligger förlagd inne på Arlanda flygplats som är ett säkerhetsklassagt område. Detta innebär att man måste ha ett fullständigt personnummer för att genomföra flygteknikprogrammet på Arlandagymnasiet.


Utbildning i samarbete

Arlanda Flygteknik är ett samarbete mellan Arlandagymnasiet och AAS (Aircraft Academy of Sweden), där skolan ansvarar för de teoretiska gymnasieämneskurserna, och AAS (Aircraft Academy of Sweden) för de mer praktiska flygrelaterade kurserna. Övriga samarbetspartners är ST Aerospace, SAS, Patria Helicopters, Norwegian och Advantage Aviation Services för att nämna några.


Högskolebehörighet

Genom att välja Svenska 2 och 3 som individuellt val, får grundläggande högskolebehörighet.

Ansökningskod: FXFLY0L-ARN

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Kontaktinformation

Relaterade dokument