Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskap

"För dig som satsar på studier i hela världen"
Samhällsvetenskapligt program inriktningar mot Beteendevetenskap, Samhällsvetenskap, Media, Kommunikation och Information eller Elitidrott.

 

 

Vi tar dig dit du vill!

Journalist, jurist, programledare, flygvärdinna, professor, diplomat… Efter det samhällsvetenskapliga programmet är du redo att läsa vidare till massor av olika yrken.

Det förbereder dig för att gå vidare till universitet både i Sverige och utomlands. Programmet passar dig som har höga ambitioner. På Arlandagymnasiet kan du få precis den samhällsvetenskapliga utbildning som passar dig.

Arlandagymnasiet är en certifierad FN-skola och det betyder bland annat att elever på de samhällsvetenskapliga programmen genomför FN-rollspel varje år.

Inriktning Samhällsvetenskap

På samhällsvetenskapliga inriktningen arbetar vi med globala relationer och har kontakter med andra länder via Internet och resor.

Internationellt
En internationell utbildning ska självklart ge dig möjlighet att vistas utomlands. I årskurs tre erbjuds du att via resestipendier fördjupa dina kunskaper i bland annat internationell politik, geografi och historia, kopplat till gymnasiearbetet.

Läs språk!
På Arlandagymnasiet satsar vi på språk. Här kan du förstås läsa tyska, franska och spanska, både på nybörjarnivå och på högre nivå. Utöver dessa erbjuder vi arabiska och italienska. Om du läser ett språk upp till steg 5 har du också möjlighet att få resa till ett land där språket talas. Språkstudier ger meritpoäng när man söker högskolan, så passa på att välja språk!
Antagningskod: SASAM-ARN

IDROTTSUTBILDNING

Du kan också kombinera dina studier med din idrott. Du får en studieförberedande utbildning som ger dig möjligheten att nå dina studiemål. Här får du möjlighet att kombinera det bästa från två världar. Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Kontaktinformation

Poängplan SAS Elitidrott

Poängplan SA

Gymnasiegemensamma

 
Engelska 5 100
Engelska 6 100
Historia 1b 100
Idrott och hälsa 1 100
Matematik 1b 100
Matematik 2b 100
Naturkunskap 1b 100
Religionskunskap 1 50
Samhällskunskap 1b 100
Svenska 1 100
Svenska 2 100
Svenska 3 100

Programgemensamma

 
Filosofi 1 50
Moderna språk 200
Psykologi 1 50

Inriktningskurser samhällsvetenskap (SAS)

 
Geografi 1 100
Historia 2a 100
Religionskunskap 2 50
Samhällskunskap 2 100
Samhällskunskap 3 100

Programfördjupning

 
Internationella relationer 100
Engelska 7 100
Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering 100

Individuellt val

200

Gymnasiearbete

100