Ekonomiprogrammet

"För entreprenörer med affärsidéer"

 

 

Vi tar dig dit du vill!

Är du en entreprenör ? Vill du jobba med marknadsföring? Kanske hägrar studier på Handelshögskolan eller universitet utomlands? Satsar du på att bli jurist, mäklare eller kanske företagsledare?

Arlanda Ekonomi ger dig stor frihet i ditt framtida yrkesval och förbereder för vidare studier både i Sverige och utomlands. Vi ger dig en gedigen ekonomisk grundutbildning inom områden som företagande, marknadsföring och ledarskap. Programmet är i första hand studieförberedande, men det finns också möjligheter att arbeta direkt efter studenten.

 

Diplomerad gymnasieekonom

På Arlanda Ekonomi kan du bli diplomerad gymnasieekonom. Det är för dig som vill satsa lite extra på dina studier. För att bli diplomerad gymnsieekonom måste du uppfylla särskilda kunskapskrav som tagits fram av universitet och arbetsgivare tillsammans.

Mentorsprogram

Våra lärare har goda kunskaper och ett brett kontaktnät med företagare och universitet. Vi erbjuder dig chansen att få en egen mentor från näringslivet under din studietid. En av de viktigaste faktorerna för att få ett bra arbete i framtiden är att skaffa sig ett nätverk vilket Arlandagymnasiets mentorsprogram bidrar till.

Arlandaregionens främsta branscher

Människor och varor reser till och från Arlanda dygnet runt, året runt. Därför finns det alltid spännande jobb inom besöksnäring och logistik för den som har rätt kompetens. Särskilt kunskaper i ekonomi och språk är eftertraktat.

Ung Företagsamhet

Genom Ung Företagsamhet får du som går på gymnasiet driva ett eget företag. Företaget bygger på din egen affärsidé och ska erbjuda verkliga varor eller tjänster. Under ett år går du som elev genom ett företags livscykel, från start till avveckling. Dessa insikter i företagande gör att du – om du vill – har goda möjligheter att lyckas med att själv starta och driva ett företag.


Antagningskod: EKEKO-ARN

Kombinera med idrott!

Du kan också kombinera dina studier med idrott.

Idrottsinriktningar

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Kontaktinformation

Poängplan EK

Gymnasiegemensamma

 
Engelska 5 100
Engelska 6 100
Historia 1b 100
Idrott och hälsa 1 100
Matematik 1b 100
Matematik 2b 100
Naturkunskap 1b 100
Religionskunskap 1 50
Samhällskunskap 1b 100
Samhällskunskap 2 100
Svenska 1 100
Svenska 2 100
Svenska 3 100

Programgemensamma

 
Företagsekonomi 1 100
Privatjuridik 1 100
Moderna språk 100
Psykologi 1 50

Inriktningskurser

 
Entreprenörskap och företagande 100
Företagsekonomi 2 100
Matematik 3b 100

Programfördjupning

 
Ledarskap och organisation 100
Företagsekonomi - specialisering 100
Marknadsföring 100

Individuellt val

200

Gymnasiearbete

100