Speed-gates och fotografering

2019-02-18

Höstterminen 2019 kommer att det finnas speed-gates för att komma in i skolan. För att kunna passera genom speed-gates behöver alla elever och personal ett passerkort. Dessa passerkort ska bland annat innehålla bild och namn på eleven/personalen. Passerkorten blir alltså personliga.

Under våren installeras speed-gates i skolan och kommer att testköras i mer eller mindre omfattning under våren. Information om testkörningar kommer löpande under våren. Vi börjar också tillverka passerkorten under våren och för detta arbete krävs det att alla elever och personal fotograferas. Arbetet med att fotografera personal pågår redan och under de närmaste dagarna kommer vi att börja fotografera elever. Eleverna får information om när och var av sin mentor.

Syftet med speed-gates och passerkorten är att säkerställa att inga obehöriga personer går in i skolan. Vi har ibland problem med obehöriga i skolan och därför införs speed-gates och passerkort med bland annat bild och namn på elev/personal.

Alla elever får ta del av information om behandling av personuppgifter med anledning av tillverkningen av passerkorten i samband med fotograferingen. Du kan även läsa informationen här.

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post