Niondeklassare på besök

2018-01-30

niondeklassare får information om Arlandagymnasiet

Eleverna från kommunens grundskolor har vid två tillfällen fått besöka Arlandagymnasiet för att stifta bekantskap med skolan. Elever på från Arlandagymnasiet har visat runt besökarna och lärare och elever har berättat om de olika programmen som skolan erbjuder. 

 

– Det är ett nytt initiativ i år där vi bjuder in niorna till skolan. De visas runt av elever på skolan och får en möjlighet att uppleva vår fina skola och kunna ställa frågor om gymnasievalet på ett naturligt sätt, säger Erik Ryding, rektor på Arlandagymnasiet.

 

Under besöket kan de elever som känner att de vill veta mer om ett program på skolan anmäla sig till en av skolans prova-på-dagar som erbjuds. Då får eleven vara med i gymnasieundervisningen under en dag eller så och får då en bra känsla för vad det innebär att gå på just det programmet.

 

Redan på torsdag 1 februari finns det möjlighet att besöka Arlandagymnasiet igen på Öppet hus. Då är skolan öppen för nyfikna elever och deras föräldrar och det bjuds på dansföreställning, olika roliga aktiviteter och något gott att äta. 

 

Välkomna!

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post