Draknästet på AGY

2018-10-24

Arlandagymnasiet i Sigtuna kommun har gott om entreprenörer och blivande företagare.
För sjätte året i följd får eleverna idag presentera sina affärsidéer för en namnkunnig jury för att försöka fånga intresset för sina UF-företag hos någon riskkapitalist.På flera av Arlandagymnasiets program är det obligatoriskt för eleverna att under ett läsår starta, driva och sedan avveckla ett så kallat UF-företag (Ung Företagsamhet).

Sedan 2013 har skolan gjort en egen version av tv-programmet Draknästet, och i dag genomförs detta igen. UF-företag får presentera sina respektive företag och affärsidéer genom att bland annat beskriva produkten eller tjänsten de kommer att sälja, målgrupp som de riktar sig till, beräkningar kring ekonomin, vem som gör vad i företaget och framtida planer. 

I tv-programmet fick olika förväntansfulla entreprenörer presentera sina affärsidéer för kända investerare och riskkapitalister. Idéerna hyllades eller sågades sedan. I Kunskapens Hus i Märsta är Draknästet-juryn mer peppande.

Jury ställer vänligt kritiska frågor och ger råd och tips. Syftet är att eleverna därmed utvecklar sina affärsidéer och vässar dem ytterligare. Det har hänt att eleverna fått rådgivare och riskkapitalister.

Eleverna har regelbundet arbetat med sina respektive idéer hela terminen och de flesta elever har lagt ner mycket tid utöver lektionstiden. 

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post