Årets chef!

2017-11-16

"Glöm inte leendet!" Jonas Egervärn, Årets chef

Under Chefsdagen fick Jonas Egervärn, Rektor på Arlandagymnasiet, ta emot det prestigefyllda priset som årets chef i Sigtuna kommun. Det är andra gången som Jonas har vunnit priset.

 

 

Hallå där Jonas, grattis till utmärkelsen! 
Tack, ja det var både överraskande och jätteroligt.  

Vad tycker du utmärker ett gott ledarskap?  
Gott ledarskap för mig innebär att jag som chef är närvarande, lyhörd och leder arbetet mot våra gemensamma mål. Genom att fokusera på våra framgångar och ofta uppmärksamma goda exempel bidrar jag till ökad motivation och viss arbetsglädje, men visar också att jag har höga förväntningar. 

Har du någon ledarförebild?  
Just nu är förbundskapten Janne Andersson ett mycket bra föredöme!  Han har verkligen visat att genom ett gediget och brett lagbygge där alla är involverade och delar gemensamma mål så når man också mycket goda resultat. Att lyckas slå ut både Holland och Italien i ett VM-kval är sensationellt!

Vad är dina tre råd till chefer?
1. Skapa ett starkt team. Var mycket noggrann i rekryteringar och skapa en vi-känsla med stark lojalitet.

2. Visa tillit till dina medarbetare.

3. Glöm inte leendet! Ingen har tvingat dig att vara chef, det är en förmån. 

Juryns motiverg till priset Årets chef

 

Denna person har genom engagemang och driv format sin chefsroll och skapar genom detta en arbetsmiljö för sina anställda som genomsyras av gemenskap, stolthet och nytänkande. Personen bidrar med en inspirerande inställning som hen även smittar av sig med till sina medarbetare. På den här arbetsplatsen uppmuntras både personlig utveckling likväl som att alla medarbetare bidrar till utveckling av verksamheten och nya idéer välkomnas varmt. Personen beskrivs av sina medarbetare som en demokratisk ledare som lyssnar in och skapar delaktighet där ingen glöms bort. Vidare beskriver medarbetare att hen ”är inte bara min chef, utan även en ledare” som bidrar till glädje och yrkesstolthet på arbetsplatsen. Vi ser i den här personen en god ambassadör för Sigtuna kommun både internt och externt. 

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post