AGY i P4 Uppland

2017-01-11

Vi uppmärksammades idag i P4 Radio Uppland där idrottsansvarige rektorn Jonas Egervärn och elever Timotheus Andersson intervjuades.

Klicka på radion för att höra inslaget 


Radio Uppland skriver:

Skolor med idrottsprofil har funnits länge. Men Arlandagymnasiet i Märsta var först ut med profilen e-sport som ett alternativ till andra idrotter.

Timotheus Andersson, elev i årskurs ett, berättar att de börjar en vanlig dag med en praktisk genomgång, eller så säger läraren att de kan köra igång ett game.

– Resten av dagen består av vanliga lektioner precis som alla andra, säger Timotheus Andersson.

Timotheus Andersson berättar att vissa elever på andra program kan vara skeptiska mot e-sport och menar att det inte är någon "riktig" sport.

– De förstår inte hur mycket som behövs för att bli bra på ett spel, hur mycket mental styrka man behöver, säger han.

Skolans rektor Jonas Egervärn vill att skolan ska utvecklas i takt med samhället och att elevers livsstil och intressen ändras i samband med utvecklingen.

– Om vi som skola kan fånga upp elevers intresse och engagemang och ta det till skolan så tror vi att skolan kommer kännas mer meningsfull och motivationen kommer att öka. Men det viktigaste, skolresultaten blir bättre, säger Jonas Egervärn.

Trycket att gå på skolan är högt. Rektorn säger att ungefär sju av uppskattningsvis 50 sökande kommer komma in till hösten.

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post