NIU - Amerikansk Fotboll

NIU -  Amerikansk fotboll

Arlandagymnasiet erbjuder elever en Nationell idrottsutbildning (NIU) inriktad mot Amerikansk fotboll. Utbildningen är certifierad av Svenska Amerikanska Fotbollsförbundet och förbereder eleverna för spel på elitnivå i framtiden.

Ansökan

Inget intag av nya elever till Amerikansk Fotboll sker HT2018. Vid frågor kontaktar ni jonas.egervarn@arlandagymnasiet.se


Instruktörer

Teamansvarig är Magnus Alnesjö. Han har erfarenhet av spel i superserien och elitidrottande. Han har även coachat både junior- och seniorlag. Magnus är i botten utbildad personlig tränare och massageterapeut.

Instruktörer för amerikansk fotboll på Arlandagymnasiet är Magnus Alnesjö

Kontaktinformation

magnus.alnesjo@arlandagymnasiet.se  076-789 2929

Träningsanläggning

Tredje generationens konstgräs ligger på planen för amerikansk fotboll vid Midgårdsvallen i Märsta. Det drygt 450 kvadratmeter stora gymmet ligger under läktaren i anslutning till planen. Vid planen finns även omklädningsrum, mötesrum och kök. En komplett anläggning som står till elevernas förfogande.

Visionen

Vår vision med amerikanska fotbollsgymnasiet är att skapa en elitmiljö där eleven inte bara utövar elitidrott, utan även förstår varför och hur han eller hon skall göra för att nå sina mål. En stor del av vår filosofi är förståelsen för vad som händer och varför det händer. Vi tror på att individualisera kraven för varje elev och hitta ett sätt som funkar bäst för vaje individ att utvecklas. Vi bygger nära relationer med våra elever och eftersträvar att hjälpa dem förändra deras liv till något stort.

Alla elever erbjuds möjligheten att träna och spela matcher med våran samarbetsförening, Arlanda Jets. Detta är dock inte ett krav utan ges som en möjlighet.

 

Kombination idrott och gymnasiestudier

För att eleverna ska kunna kombinera sin idrottssatsning med gymnasiestudier är Arlandagymnasiets lärare inställda på att hjälpa och stödja eleverna på olika sätt. Elitidrott kräver ibland att eleverna är frånvarande från skolan för tävling och träning. För att underlätta studierna för elitidrottarna, har alla lärare en egen lärarsida med planering, uppgifter mm så att eleverna kan studera oavsett var de är i världen. Varje tisdagsmorgon erbjuder skolan ämneshandledning där eleverna kan få extrahjälp för att nå sina mål.   

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Sök NIU Amerikansk fotboll

Sök NIU Amerikansk fotboll