CWS-boco Sweden AB tilldelas Social utmärkelse 2018

2018-09-27

Eghbal Berenji, teamledare, och Haidi Widén Kullman, personalchef på CWS-boco Arlandastad.

Nyligen korades CWS-boco Sweden AB till vinnare av Social utmärkelse och 10 000 kronor på Sigtuna kommuns näringslivsträff.  

Motiveringen lyder:
CWS-boco har under 2018 anställt många kommuninvånare, både genom sommarjobb och via rekryteringar i samarbete med Sigtuna kommun. De välkomnar även personer som saknar tidigare arbetserfarenhet eller som inte har goda kunskaper i svenska språket. CWS-boco är en socialt ansvarstagande aktör i kommunen.

- Det här är otroligt roligt och visar att vi tänker rätt när vi aktiverar oss med närområdet. Genom tätt samarbete med kommunen och bland annat Jobbcenter har vi kunnat erbjuda människor som står långt bort från arbetsmarknaden en första anställning. En del som har kommit till oss via Jobbcenter har idag avancerat till arbetsledare och flera sommarjobbare arbetar vidare hos oss efter avslutade studier, säger Haidi Widén Kullman, personalchef på CWS-boco i Arlandastad, som var på företagarträffen med sina fyra kollegor.  

Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden inrättade utmärkelsen i januari 2012. Social utmärkelse delas årligen ut till ett företag eller annan arbetsgivare i Sigtuna kommun som skapat förutsättningar för kommuninvånare som riskerar, eller befinner sig i socialt utanförskap, att aktivt delta i arbetslivet. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens arbetsutskott utser mottagaren av utmärkelsen. 

- Det är väldigt roligt att få dela ut detta pris. Vi har många lokala företag som tar socialt ansvar för att även få ut dem som är längst bort från arbetsmarknaden i arbete. CWS-boco har visat ett stort engagemang och är en värdig vinnare av Sigtuna kommuns sociala utmärkelse 2018, säger Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

Förutom utdelning av Social utmärkelse på företagarträffen, diskuterades frågor om entreprenörskap, om vad som är viktigt att tänka på vid köp eller försäljning av företag, samt hur kommunens företagare kan hjälpa ungdomar ut i arbetslivet.  

Läs mer om tidigare mottagare av Social utmärkelse.

 

För mer information, kontakta:

Malin Hedlund
Nämndsekreterare, utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen
08-591 264 53
malin.hedlund@sigtuna.se

Mattias Askerson
Ordförande, utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden
073-766 09 09
mattias.askerson@sigtuna.se

Emilie Eliasson Hovmöller
Pressekreterare, Sigtuna kommun
08-08-591 263 62
emilie.eliasson-hovmoller@sigtuna.se

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan