Unikt projekt med miljövänliga hyresrätter för ungdomar

2010-08-19

Grästak, solfångare och tillgång till elbil. Det är konceptet för det unika bostadsprojekt som planeras i området Övre Ekilla i Märsta. Huset som ska byggas av det lokala företaget Gustavsson Bofrid AB rymmer 4 mindre 1:or som i första hand är tänkta som hyresrätter för ungdomar.
- Bostäder för ungdomar är något som det verkligen finns ett behov av i vår kommun. Därför är det särskilt roligt att se ett privat, lokalt företag som går in och bygger på det här kloka sättet, säger Anders Johansson (S) kommunalråd i Sigtuna kommun.
Gustavsson Bofrid AB är ett mindre bostadsföretag i Sigtuna kommun som har för avsikt att bygga ett mindre flerbostadshus i Övre Ekilla med fyra hyresrättslägenheter. Byggnadsprojektet har en tydlig miljöprofil med flera intressanta byggnadslösningar. Sedumtak eller annan form av lämpligt grästak med integrerade solfångare är en av de miljöanpassade lösningar som är planerade. Tillgång till elbil för de boende är också en del i det miljökoncept som präglar boendet.
- Eftersom boendet i första hand riktar sig till yngre kommer hyresnivån att ligga mellan 4000 - 5000 kr. Det är en möjlig hyresnivå tack vare låga driftskostnader, säger Carina Gustavsson, vd för Gustavsson Bofrid AB.
Detaljplanen för det aktuella området kommer att beslutas i kommunfullmäktige den 2 september. Inflyttning är planerad till hösten 2011. Ambitionen från Gustavsson Bofrid AB är att bygga ett hus per år enligt samma koncept.

För ytterligare information vänligen kontakta:


Sofia af Geijerstam, pressansvarig Sigtuna kommun  073-661 3559
Anders Johansson (S), kommunalråd Sigtuna kommun  073-633 87 85

 

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan