Unik verksamhet i Sigtuna kommun lockar minister

2018-03-15

När kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke får bestämma arena blir det Kulturskolan i Sigtuna kommun.
- Jag blev uppringd av Regeringskansliet nu i veckan och de sa att kulturministern gärna ville presentera propositionen på vår kulturskola, för hon hade hört så mycket bra och spännande om vår verksamhet, berättar Eva Sjögren van Berkel, Kulturskolechef.

På måndag 19 mars ska Alice Bah Kuhnke presentera propositionen ”En kommunal kulturskola för framtiden – en strategi för de statliga insatserna”. Och hon har alltså valt att göra det på Kulturskolan i Märsta Centrum.
- Vi har en unik verksamhet och är ute mycket i kommunens grundskolor. Bland annat har vi estetisk verksamhet, kulturpoolen, i mellanstadiet med sång, dans och teater kring ämnesområden som skolan bestämmer. Det kan vara allt från värdegrundsarbete till världens religioner och vikingatiden. Gör du en rap om Sveriges fyra grundlagar så glömmer du dem inte i första taget. Det du lär dig genom estetiskt arbete finns kvar i kroppen, säger Eva Sjögren van Berkel.
Kulturskolan i Sigtuna kommun har också många uppdrag i särskolan och gymnasiesärskolan, samarbetar med biblioteket med den interaktiva barnteatern Bokäventyret och med bidrag från statens kulturråd erbjuds bland annat kulturskolefritids på några av kommunens skolor och på Valsta fritidsgård.
Drygt 1300 elever går på någon eller några av de kurser som hålls på Kulturskolan på eftermiddagarna i allt från jazzdans och bild och form till teater, nycirkus och dragspel.
- Vi är såklart jättestolta för att få visa kulturministern vår fina verksamhet och våra fina lokaler. Jag tillsammans med några av lärarna kommer att guida runt henne och vi kommer bland annat att kunna se elever från Ekillaskolan som har kulturprofil och så är elever från Galaxskolan här och dansar, säger Eva Sjögren van Berkel.

Presskontakt:
Anna Jernberg Carlson
Pressansvarig Sigtuna kommun
073-666 53 36
anna.jernberg-carlson@sigtuna.se

 

 

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan