Undersköterska i Sigtuna kommun kan bli Årets inspiratör

2018-10-15

Nadja Karademir, undersköterska och teamledare på Hemskogens äldreboende, blev först nominerad till utmärkelsen Årets inspiratör och kvalade därefter in som en av åtta finalister. Nu väntar prisutdelning på Framtidsgalan den 20 november på Vasateatern i Stockholm.

På galan, som arrangeras av Framtidsverket, delas utmärkelserna Årets inspiratör, Årets ledare, Årets team och Årets karriär ut. Finalisterna är personer inom offentlig sektor som utmärkt sig på olika sätt och som blivit nominerade av någon i sin närhet.

Motiveringen för Årets inspiratör lyder:
"Årets inspiratör har med sin personlighet inspirerat till och bidragit med god energi på sin arbetsplats. Årets inspiratör skapar en trivsam arbetsplats både genom sin engagerande personlighet men även med sin sakkunskap"


Foto: Rosie Alm

- Nadja visar en enorm stolthet, glädje och respekt för sin yrkesroll. Hon inspirerar inte bara sina arbetskollegor utan även mig som chef genom sin entusiasm att vilja utvecklas och samverka till att vår verksamhet utvecklas. Jag är övertygad om att det har bidragit till ökat välbefinnande, livskvalitet och trygghet både för våra brukare och för deras anhöriga, säger Adéle de Waard Gidge, enhetschef på Hemskogens demensenhet.

Att bli nominerad och sedan finalist kom som en blixt från klar himmel.
- Jag trodde att det var ett skämt när jag fick ett färgglatt mejl med stjärnor om att jag var nominerad och frågade mina arbetskamrater om de drev med mig. Det var först när arrangören ringde några dagar senare som jag verkligen förstod att det var på riktigt, säger Nadja Karademir.

Så varför tror du själv att du har kommit så långt som en finalplats i kategorin Årets Inspiratör?
- Jag har jobbat i kommunen i fyra år och det går ännu inte en dag utan att jag frågar mina kollegor hur de mår och diskuterar med dem om hur vi kan förbättra verksamheten för våra boende. Det är inte så att jag gör det slentrianmässigt, utan jag är verkligen nyfiken på mina kollegors kunskap. Jag vet inte vem eller vilka som har nominerat mig, men jag hoppas att det beror på att de känner av min energi och att de blir engagerade av att vi skapar något tillsammans, säger finalisten.

I egenskap av teamledare, har Nadja lett arbetsmöten med Lean i fokus – en arbetsmetod för att effektivisera verksamheten.

- Vi träffas en gång i veckan för att komma fram till åtgärder på de problem och utmaningar vi har på arbetsplatsen. Alla får komma till tals och har inflytande. På så vis skapar vi ett bra arbetsklimat både för oss och för våra brukare, säger Nadja.

Adéle hoppas och tror att Nadja får ta emot utmärkelsen den 20 november.
- Hon är en stor inspiratör och ambassadör för vår verksamhet och för Sigtuna kommun. Om Nadja vinner blir det stort tårtkalas på Hemskogen.

Läs mer om Framtidsgalan

För mer information, kontakta:
Nadja Karademir
Finalist Årets inspiratör
070-424 44 76

Adéle de Ward Gidge
Enhetschef, Hemskogens demensenhet
08-591 269 92

Emilie Eliasson Hovmöller
Pressekreterare, Sigtuna kommun
08-591 263 62

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan